Deset novih stipendista općine Jakšić potpisalo ugovore o stipendiranju

Autor: D.K.

JAKŠIĆ – Unatoč skromnom proračunu, brojnim investicijama i drugim socijalnim i populacijskim mjerama općina Jakšić pronalazi sredstava i za stipendiranje svojih studenata koji se školuju izvan Požeško-slavonske županije. Radi se o studentima koji su se upisali razne smjerove na fakultetima, medicinu, teologiju, ekonomiju, pravo, kinologiju, strojarstvo i dr. 

Na natječaj se javilo deset studenata koji su i dobili stipendije, po 500 kuna, jer su ispunili tražene uvjete prema natječaju. Stipendije se dodjeljuju u deset mjesečnih obroka u školskoj godini što znači da će svaki student tijekom školovanja dobiti po pet tisuća kuna što nije zanemariva financijska potpora posebice onim obiteljima u kojima ima više djece koja se školuju u osnovnim i srednjim školama, odnosno fakultetima. 

– Sa stipendiranjem smo počeli prošle godine. Među studentima su različiti smjerovi koje pohađaju, ali priodabiru nismo birali fakultete i po tome određivali prioritet. Mala smo općina pa tako imamo studenata za razna zanimanja, od društvenih do prirodoslovnih studija, od ekonomista, pravnika, liječnika, strojarskih inženjera, teologije, kineziologije. Prvenstveno su bodove nosile ocjene, prednost su imala djeca samohranih roditelja, djeca poginulih hrvatskih branitelja i djeca dragovoljaca Domovinskog rata i onih socijalno ugroženih. U budućnosti ćemo svakako povećati iznos i broj studenta, za što sada još nismo u mogućnosti budući da imamo ograničena proračunska sredstva od kojih smo imali i novih izdataka budući da smo otvorili Dječji vrtić – rekao je načelnik Ivica Kovačević, koji je u nazočnosti svog zamjenika Mile Barišića i predsjednika Općinskog vijeća Boška Obradovića uručio stipendistima ugovore o stipendiranju.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: