Deset godina nakon završetka Gimnazije maturanti ponovo zajedno

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA – Njih dvadesetak okupljenih ovog vikenda u restoranu „Zlatni lug“ u Donjim Emovcima maturirali su prirodno-matematički smjer Gimnazije u Požegi prije deset godina točnije školske godine 2005./2006. Ovo im je drugo okupljanje jer su nakon završetka srednjoškolskog obrazovanja prvi puta bili zajedno kada su napunili prvi jubilej, a to je pet godina poslije mature.

-U razredu nas je tada bilo 29, razrednik je bio prof. Željko Balog, a predsjednici razreda bili su najprije Marko Vuković, te na kraju Maja Krpan – priča nam Sanja Kopecki koja je organizatorica susreta maturanata svoje generacije. Među njima je danas dosta fakultetski obrazovanih, a ponajviše ih ipak radi u prosvjeti.

-Naša kolegice i kolege danas žive i rade u Bruxellesu, Danskoj, Velikoj Britaniji, te u Zagrebu, Rijeci, Zadru, Puli i drugim sredinama, rado se odazivaju na proslave godišnjice mature-rekao nam je Mario Perić glasnogovornik ovih nekadašnjih maturanata.

Ovo okupljanje i druženje dio kasnih noćnih sati proteklo je u dobrom i veselom raspoloženju uz svirku i pjesmu tamburaškog ansambla „Safir“ iz Pleternice. Naime, mnogi od ovih nekadašnjih gimnazijalaca dugo se nisu sreli i vidjeli pa je ovo bilo prigoda za prisjećanje na školske dane, razmjenu iskustava u životu i radu, te dogovore za slijedeći susret, a to je proslava jubileja 15 godina njihove mature.

Ovaj sadržaj i bilo koje druge usluge na portalu pozega.eu zaštićeni su autorskim pravima. Ne smiju se reproducirati, distribuirati i preuzimati na bilo koji način i koristiti u komercijalne ili bilo koje druge svrhe bez prethodnog izričitog pisanog pristanka portala pozega.eu. Pozega.eu portal zabranjuje korištenja autorskog teksta i pod uvjetima da se navede izvor – ime autora teksta odnosno portala. U slučaju da netko postupi protivno navedenom pozega.eu portal ima pravo potraživati financijsku naknadu koja je istaknuta u impresumu portala.  

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot