Deset godina nakon završetka Gimnazije maturanti ponovo zajedno

POŽEGA – Njih dvadesetak okupljenih ovog vikenda u restoranu „Zlatni lug“ u Donjim Emovcima maturirali su prirodno-matematički smjer Gimnazije u Požegi prije deset godina točnije školske godine 2005./2006. Ovo im je drugo okupljanje jer su nakon završetka srednjoškolskog obrazovanja prvi puta bili zajedno kada su napunili prvi jubilej, a to je pet godina poslije mature.

-U razredu nas je tada bilo 29, razrednik je bio prof. Željko Balog, a predsjednici razreda bili su najprije Marko Vuković, te na kraju Maja Krpan – priča nam Sanja Kopecki koja je organizatorica susreta maturanata svoje generacije. Među njima je danas dosta fakultetski obrazovanih, a ponajviše ih ipak radi u prosvjeti.

-Naša kolegice i kolege danas žive i rade u Bruxellesu, Danskoj, Velikoj Britaniji, te u Zagrebu, Rijeci, Zadru, Puli i drugim sredinama, rado se odazivaju na proslave godišnjice mature-rekao nam je Mario Perić glasnogovornik ovih nekadašnjih maturanata.

Ovo okupljanje i druženje dio kasnih noćnih sati proteklo je u dobrom i veselom raspoloženju uz svirku i pjesmu tamburaškog ansambla „Safir“ iz Pleternice. Naime, mnogi od ovih nekadašnjih gimnazijalaca dugo se nisu sreli i vidjeli pa je ovo bilo prigoda za prisjećanje na školske dane, razmjenu iskustava u životu i radu, te dogovore za slijedeći susret, a to je proslava jubileja 15 godina njihove mature.

Ovaj sadržaj i bilo koje druge usluge na portalu pozega.eu zaštićeni su autorskim pravima. Ne smiju se reproducirati, distribuirati i preuzimati na bilo koji način i koristiti u komercijalne ili bilo koje druge svrhe bez prethodnog izričitog pisanog pristanka portala pozega.eu. Pozega.eu portal zabranjuje korištenja autorskog teksta i pod uvjetima da se navede izvor – ime autora teksta odnosno portala. U slučaju da netko postupi protivno navedenom pozega.eu portal ima pravo potraživati financijsku naknadu koja je istaknuta u impresumu portala.  

0 Comment