Delegati Slavonsko-baranjskog sindikata ponovo za predsjednika izabrali Požežanina Dragutina Šmerdu /FOTO/

Autor: D.K.

U TOM SINDIKATU SU POŽEŠKE TVRTKE PLAMEN, PRESOFLEX GRADNJA I SPIN VALIS, TE VIŠE VUKOVARSKIH

Izborna skupština Slavonsko-baranjskog sindikata održana u požeškoj tvrtki „Plamen, izabrala je novo(staro) rukovodstvo. Predsjednik je za slijedeće četiri godine ponovo Dragutin Šmerda iz Požege, potpredsjednik Jovica Živanović iz Vupika(Vukovar), a izabran je Glavni odbor kojega je član Željko Obradović iz požeškog Plamena.

Podsjetimo u tom su sindikatu su zaposlenici Plamena, Spin Valisa i Presoflex gradnje iz Požege, te više vukovarskih poduzeća. Gosti skupa bili su Mato Stanković iz Samostalnih sindikata, Vinko Jušić, predstavnik Sindikata poljoprivrede, te Antun Štivić, čelnik Sindikata metalaca, kao i predstavnici uprave tvrtke Plamen.

-Kroz ove četiri godine provedeni su u našim tvrtkama izbori za sindikalne povjerenike i radnička vijeća, imali smo dosta problema u pojedinim tvrtkama, a nastojali smo naći obostrano korisno rješenje kao i najbolje varijante kod potpisivanja kolektivnih ugovora jer je cilj uvijek bio zadržati radna mjesta makar i pod cijenu niskih plaća – kazao je u izvještaju o radu predsjednik Šmerda i dodao da imaju dobru suradnju sa drugim sindikatima. Sindikalci su u više navrata upozoravali na odlazak radnika.

Donijet je novi program rada koji obuhvaća uključivanje novih članova u Slavonsko-baranjski sindikat, jačanje suradnje sa drugim sindikatima i solidarnosti među radnicima, a naglašeno je da poslodavci moraju poštovati rad i radnike, te ih adekvatno nagraditi za njihov rad.

Foto: D. Mirković [FAG id=248295]

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot