Delegati Slavonsko-baranjskog sindikata ponovo za predsjednika izabrali Požežanina Dragutina Šmerdu /FOTO/

Autor: DK

U TOM SINDIKATU SU POŽEŠKE TVRTKE PLAMEN, PRESOFLEX GRADNJA I SPIN VALIS, TE VIŠE VUKOVARSKIH

Izborna skupština Slavonsko-baranjskog sindikata održana u požeškoj tvrtki „Plamen, izabrala je novo(staro) rukovodstvo. Predsjednik je za slijedeće četiri godine ponovo Dragutin Šmerda iz Požege, potpredsjednik Jovica Živanović iz Vupika(Vukovar), a izabran je Glavni odbor kojega je član Željko Obradović iz požeškog Plamena.

Podsjetimo u tom su sindikatu su zaposlenici Plamena, Spin Valisa i Presoflex gradnje iz Požege, te više vukovarskih poduzeća. Gosti skupa bili su Mato Stanković iz Samostalnih sindikata, Vinko Jušić, predstavnik Sindikata poljoprivrede, te Antun Štivić, čelnik Sindikata metalaca, kao i predstavnici uprave tvrtke Plamen.

-Kroz ove četiri godine provedeni su u našim tvrtkama izbori za sindikalne povjerenike i radnička vijeća, imali smo dosta problema u pojedinim tvrtkama, a nastojali smo naći obostrano korisno rješenje kao i najbolje varijante kod potpisivanja kolektivnih ugovora jer je cilj uvijek bio zadržati radna mjesta makar i pod cijenu niskih plaća – kazao je u izvještaju o radu predsjednik Šmerda i dodao da imaju dobru suradnju sa drugim sindikatima. Sindikalci su u više navrata upozoravali na odlazak radnika.

Donijet je novi program rada koji obuhvaća uključivanje novih članova u Slavonsko-baranjski sindikat, jačanje suradnje sa drugim sindikatima i solidarnosti među radnicima, a naglašeno je da poslodavci moraju poštovati rad i radnike, te ih adekvatno nagraditi za njihov rad.

Foto: D. Mirković 

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: