Dejana Milosavljević krenula iz Požege – sada je najbolja rukometašica Podravke i reprezentativka svoje države

Autor: Jelenko Topić

Dejana Milosavljević hrvatska je rukometašica koja igra za Podravka iz Koprivnice, ali i za najbolju državnu vrstu. Sudjelovala je na Europskom prvenstvu za žene u rukometu 2018. godine. Rođena je 23. studenoga 1994. u Požegi, visoka 173 centimetra, nosi broj 10, a ranije je igrala za RK Koka u Varaždinu, WHC Zamet iz rijeke, te Sesvete Agroproteinka.

Požežanka je, ali nije se dugo zadržala u Slavoniji. Dakle, samo je rođenjem vezana uz grad koji je nekada imao dobru rukometnu ekipu pod imenom Zvečevo, koja je dobro stajala u prvoj ligi, a osamdesetih i devedesetih godina  su u Požegi angažirali čak i igračice sa vrhunskom reputacijom iz inozemstva.

– S tri godine obitelj je preselila u Rijeku i tamo smo živjeli – rekla je podravkašica koja je pojačala reprezentaciju za utakmicu odluke protiv Njemačke. U Podravci ne kriju zadovoljstvo njenim nastupima.

-U naš klub stigla je iz varaždinske Koke kao najbolji strijelac hrvatske lige, a sa svojom novom ekipom je protekle mjesece po prvi puta živjela europske snove. Bit će tako i dalje, a mi joj želimo puno zdravlja i dobrih utakmica. Nije mogla puno slaviti jer je bila u Češkoj na pripremama za Europsko prvenstvo, fokus je na pripremnim utakmicama – poručili su nedavno iz njenog kluba čestitajući joj rođendan!

Prošlog petka je otputovala u Dansku kako bi se priključila hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji u drugom krugu Europskog prvenstva. Prije odlaska na put morala je riješiti niz obveza…

– Prvo smo u klubu trebali napraviti sve liječničke pretrage. Vadila sam krv, obavila preglede za pluća, EKG, tlak, bila kod kardiologa. Naravno, ništa bez testiranja na Covid-19, jer se u Dansku ne može ući bez negativnog nalaza – priča Dejana.
Testiranjima tu nije bio kraj.

– Dočekao me na aerodromu vozač iz organizacije Europskog prvenstva, s njim je bila i medicinska sestra koja mi je uzela bris za testiranje. U kombiju sam se odvezla do svog hotela, reprezentacija je smještena u drugom. Moram biti izolirana, testiranje je bilo i priključila sam se reprezentaciji. Sve skupa nije baš ugodno, ali kad pogledaš zašto sve to radiš, onda nije ni teško – kaže Dejana.

Foto: balkan-handball.com

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88