Definitivni raskol u Domovinskom pokretu: “Histerični, agresivni i nekontrolirani izljevi bijesa Mirele Mezak Matijević onemogućili su bilo kakav daljnji dijalog”

Autor: D.K.

I dok nam je još sinoć, nakon objave članka o raskolu u Domovinskom pokretu, Tomislav Lneniček, glasnogovornik Domovinskog pokreta za Požeško-slavonsku županiju tvrdio da navedene tvrdnje o raskolu nisu istinite i da su pregovori s možebitnim koalicijskim partnerima (MOST) u tijeku te da će u idućem tjednu predstaviti naše kandidate za lokalne izbore danas potpuni obrat cijele priče.

Priopćenje za medije poslao je dr. Ivan Kajinić, kandidat DP-a za gradonačelnika Požege. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

„Nezadovoljni radom, ponašanjem te samovoljom predsjednice županijske podružnice Domovinskog pokreta Mirele Mezak Matijević uz podršku čelništva stranke u Zagrebu, predsjedništva podružnica Grada Požege i Grada Pakraca, dana 13. ožujka 2021. godine podnose kolektivnu ostavku na svoje dužnosti pri Domovinskom pokretu.

Kronologija problema započinje onoga trenutka kada gospođa Mirela Mezak Matijević odustaje od kandidature za županicu Požeško-slavonske županije usmjeravajući svoju aktivnost prema kandidaturi za gradonačelnicu Pleternice, i to u dogovoru s listom MOST-a i nezavisnih kandidata, a bez prethodne konzultacije s predsjedištvom županijske podružnice, naročito Grada Požege i Grada Pakraca. Nismo prihvatili koaliciju s MOST-om niti smo podržali njihovog kandidata za župana Požeško slavonske županije, a histerični, agresivni i nekontrolirani izljevi bijesa gospođe Mirele Mezak Matijević onemogućili su bilo kakav daljnji dijalog.

Unatoč brojnim pokušajima kontakta s vodstvom stranke u Zagrebu i prezentiranja problema u županijskoj podružnici naš zahtjev za sastankom nije ostvaren. Naišli smo na ignoriranje i inertnost samog vodstva stranke, prvenstveno gospodina Darija Žepine kao glavnog tajnika, čime su  indirektno dali podršku gospođi Mireli Mezak Matijević.

S obzirom na to da naš obraz nema cijenu i da smo u ovaj proces ušli s nadom da možemo nešto promijeniti, odlučili smo se na ovaj korak jer nismo željeli sudjelovati u „cirkusu“ kojeg su stvorili predsjednica županijske podružnice i njen savjetnik Branko Polić, „moralna vertikala“ društva.

Ovim putem želimo se ispričati našim članovima, simpatizerima, ali i svim građanima kojima smo dali nadu da se pravedni i pošteni ljudi, bez ijedne mrlje u poslovnoj i privatnoj karijeri, mogu uključiti u politiku i biti pokretači promjena. Ovakvim je postupanjem čelništvo Domovinskog pokreta  pokazalo kakva stranka žele biti – promovirati pojedinca i njegove osobne interese na račun većine članove koji su istinski željeli promjene. Vodstvo Domovinskog pokreta  je ignoriranjem najveće podružnice Požeško – slavonske županije, Grada Požege, te podružnice grada heroja Domovinskog rata, Grada Pakraca, pokazalo da su zapravo jedna neozbiljna, nezrela, nespremna i nedorasla stranka na političkom nebu  Republike Hrvatske.

Ovo priopćenje potpisuju predsjednici i dopredsjednici podružnica Grada Požege i Grada Pakraca, dopredsjednik županijske podružnice dr. med. Slavko Mustapić te rizničar županijske podružnice Zvonko Jakovljević.

U potpisu: Ivan Kajinić, dr.med, predsjednik ogranka DP-a Grada Požege, Slavko Mustapić , dr.med., potpredsjednik županijske podružnice DP-a, Goran Grafina, dr.med.vet. predsjednik  ogranka DP-a Grada Pakraca, Damir Špančić, prof., dopredsjednik ogranka Grada Pakraca, Ivan Bulić,  dopredsjednik ogranka DP-a Grada Požege, Josip Mandić, dopredsjednik ogranka DP-a Grada Požege, Zvonko Jakovljević, rizničar županijske podružnice DP-a, Dijana Knez, univ.spec.oec., rizničar ogranka DP-a Grada Požege, Dijana Krpan, struč.spec.admin.publ., tajnica ogranka DP-a Grada Požege.

Iako u požeško-slavonskoj podružnici stranke Miroslava Škore ima onih koji su već promijenili brojne stranačke kapute te unatoč stranačkoj pripadnosti Domovinskom pokretu vrlo rado (i potajno) koketiraju s nekim drugim desnim strankama, Domovinski se pokret u kratkom vremenu isprofilirao kao stranka koja bi mogla ozbiljno ugroziti vladajući HDZ. Dakako da najveće zasluge tu pripadaju Ivanu Kajiniću, dr.med. i Slavku Mustapiću , dr.med. s požeškog područja te Goranu Grafini, dr.med.vet i Damiru Špančić, prof., s pakračkog područja. Nažalost, politička nezrelost pojedinaca i mijenjanje stranaka samo zbog vlastitih interesa, i prije samih su izbora Domovinski pokret eliminirali kao ozbiljnog takmaca ostalim političkim opcijama.

(dr.med. Ivan Kajinić i dr.med. Slavko Mustapić; izvor: Facebook)

(FOTO: Slavko Mustapić, Mirela Mezak Matijević i Ivan Kajinić; izvor: Facebook)

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88