„Dani tehničke ispravnosti vozila 2015“ – besplatan tehnički pregled vozila od 23. do 28. studenoga

Autor: D.K.

Dani tehničke ispravnosti vozila 2015. - CopyPOŽEGA – U organizaciji Ministarstva unutarnjih poslova, Hrvatskog autokluba, Centra za vozila Hrvatske i stanica za redovni tehnički pregled vozila, a pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, na području cijele Republike Hrvatske provest će se preventivno-sigurnosna akcija nadzora tehničke ispravnosti vozila pod nazivom „Dani tehničke ispravnosti vozila 2015“. Akcija ima isključivo edukativni i preventivno-sigurnosni karakter, a provodit će se od 23. studenoga (ponedjeljak) do 28. studenoga (subota) ove godine – navodi se u priopćenju kojeg potpisuje glasnogovornica Policijske uprave požeško-slavonske Ivana Radić.

U priopćenju se nadalje navodi kako je akcija prvenstveno usmjerena na mogućnost obavljanja besplatnog pregleda vozila u bilo kojoj stanici za redovni tehnički pregled u Republici Hrvatskoj u cilju sigurnog sudjelovanja u prometu odnosno izbjegavanja prometnih nesreća uvjetovanih tehničkom neispravnošću vozila.

-Policijski službenici su u razdoblju od 1. siječnja do 15. studenoga ove godine na području naše Policijske uprave utvrdili 399 prekršaja vezanih uz tehničku neispravnost vozila od čega 59 „težih“ poput neispravnosti uređaja za upravljanje i zaustavljanje, neispravnosti guma i sl. stoga pozivamo vozače da provjere ispravnost svojih vozila – dodala je glasnogovornica Ivana Radić.

Više iz kategorije