Dani otvorenih vrata Zavoda za znanstveni i umjetnički rad HAZU u Požegi

Autor: Požega Portal

POŽEGA – Kreativnim radionicama učenika Katoličke gimnazije (KRUG), Katoličke osnovne škole i Gimnazije započeli su Dani otvorenih vrata Zavoda za znanstveni i umjetnički rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Požegi.

Obilježavajući stotu obljetnicu Miroslava kraljevića učenicima je bio poticaj promotriti sa svog ugla lik i djelo velikog umjetnika što je prikazano na video igrokazu, fotografijama i slikama.

prof. dr. sc. Snježana Jakobović, upraviteljica Zavoda za znanstveni i umjetnički rad HAZU Požega. .

-Akademija ove godine otvara četvrte dane otvorenih vrata. Svake godine organiziramo nešto drugo a ove smo se odlučili na izložbu o Kraljeviću. Izložba nam se jako svidjela i bila je već postavljena a mi smo procijenili da ju trebamo postaviti i u naše prostore kako bi približili Zavod i Akademiju mlađim populacijama, a to su učenici srednjih i osnovnih škola. Svake godine dane otvorenih vrata pokušavamo napraviti na način da privučemo učenike osnovnih i srednjih škola jer smatramo da već od samih početaka trebamo učiti djecu što je Akademija i da postoji u Požegi. Na taj način se zapravo i rodila ideja o ovakovoj izložbi posebice i iz razloga jer jako dobro surađujemo sa KRUG-ovcima i sa učenicima koji bar jedan događaj ili izložbu poprate radionicom – istaknula je prof. dr. sc. Snježana Jakobović, upraviteljica Zavoda za znanstveni i umjetnički rad HAZU Požega. .

Zavoda za znanstveni i umjetnički rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Požegi može se pohvaliti sa brojnim aktivnostima koje provode i koje će još do kraja godine i provesti na zadovoljstvo mnogih.

– Mi smo kao krovna institucija uključeni u sve sfere kulturnog života u gradu Požegi. Danas i sutra imamo dane otvorenih vrata. U petak ćemo sudjelovati na jednom znanstvenom skupu posvećenom posvećenom Josipu Kunkeri zajedno sa Povijesnim društvom i Katoličkom gimnazijom, a u našem zavodu će biti i tri sekcije. U narednim tjednima biti će simpozij o palijativnoj medicini gdje će kod nas jedan dan biti održana promocija jednog filma o palijativi i predstavljanje jedne knjige. Iz svega ovoga može se vidjeti da krasno surađujemo i sa udrugama i institucijama što nas jako veseli a to je bio razlog pokretanja i osnivanja ovakvoj jednog zavoda – zaključuje Snježana Jakobović.

 

 

Komentiraj: