Dani otvorenih vrata EU projekata: Evo kako u Požegi, Čaglinu i Kutjevu EU novcem štede energiju i obnavljaju svoje stanove

Autor: D.K.

POŽEGA – Kako prijaviti višestambenu zgradu za projekt energetske obnove, koja je dokumentacija potrebna, koliki su troškovi izrade certifikata, koje su najveće poteškoće kod prijave projekata, kada se očekuje novi natječaj….samo su neka od brojnih pitanja koja su predstavnicima tvrtke Komunalac Požega d.o.o. postavljali predstavnici višestambenih zgrada s područja Požege na prezentaciji projekta „Energetska obnova višestambenih zgrada“ održanoj u sklopu „Dana otvorenih vrata EU projekata“.

Poseban naglasak bio je na rezultate energetske obnove, uštede koje je moguće ostvariti te isplativost ulaganja.

 „Dani otvorenih vrata EU projekata“ održavaju se organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije te uz podršku Europske komisije, od 6. do 13. svibnja 2018.  Cilj je predstaviti projekte koji su financirani sredstvima iz europskih fondova te su svojom provedbom doprinijeli razvoju lokalnih zajednica.

Energetskom obnovom višestambenih zgrada obuhvaćeno je 12 zgrada pod upravljanjem Komunalca Požega, devet u Požegi, dvije u Čaglinu i jedna u Kutjevu.

Ukupna vrijednost projekata je oko 11 milijuna kuna od čega Europska unija sufinancira iznos od 6,6 milijuna kuna. Četiri su zgradu u potpunosti završene. Preostale će biti završene do kraja lipnja, odnosno do kraja kolovoza.

Prezentaciju su održali predstavnici Komunalca, direktor Anto Bekić, Jasna Relić, rukovoditeljica Razvojno-tehničkog sektora, Tomislav Didović, voditelj odjela za održavanje sustava grijanja, dimnjačarstvo i stanoupravljanje i  Lidija Galić, referentica za edukaciju i odnose s javnošću. Krunoslav Sontaki, dipl. ing. građ. iz tvrtke Zajednički projektantski ured d.o.o. je predstavnicima zgrada dao konkretna pojašnjenja vezana za odabir materijala, tijek obnove i mogućnosti u provođenju mjera energetske učinkovitosti.

Po završetku prezentacije koja je održana u zgradi Hrvatske gospodarske komore, Županijska komora Požega, sudionici radionice obišli su radove na višestambenoj zgradi u Ulici dr. Vlatka Mačeka 12.

 

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88