Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Dani Okusa Zlatne Slavonije - deset dana vrhunskih gurmanskih doživljaja

PRIJE 2 GODINE
TEKST: PROMO

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Dani Okusa Zlatne Slavonije - deset dana vrhunskih gurmanskih doživljaja Požega.eu | Dani Okusa Zlatne Slavonije - deset dana vrhunskih gurmanskih doživljaja

PRIJE 2 GODINE
TEKST: PROMO

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Među stotinjak ugostiteljskih objekata koji od 18. do 28. studenog sudjeluju na Danima Okusa hrvatske tradicije, čak ih je sedam iz Požeško-slavonske županijeRestorani Grgin dol, Klas i Schön Blick, krčme Stari fenjeri i Zlatni lug, buffet Čiča Mata, te Planinarski dom Omanovac dobro su poznate adrese istinskim hedonistima koji uživaju u raznovrsnim okusima slavonske kuhinje. Sezonske namirnice s lokalnih OPG-ova, kratak put od polja do stola, fina jela temeljena na bogatom kulinarskom nasljeđu, originalni recepti, gostoljubivi domaćini, autentičan ambijent i izniman odnos cijene i kvalitete - tako bi se u jednoj rečenici mogla opisati njihova ponuda.Ako još niste bili, Dani Okusa hrvatske tradicije, koji se održavaju od 18. do 28. studenog, sjajna su prigoda da ih posjetite. Tijekom deset dana ukusne gurmanske manifestacije, ovih sedam ugostiteljskih objekata, uz još stotinjak u čitavoj Hrvatskoj, kreirat će dva tradicijska jelovnika po promotivnim cijenama koje se kreću od 95 do 155 kuna.Za predjelo pikantan kulen, šunka, sir ili bogati velički tanjur, kruh sa svinjskom masti i začinima, namaz od svježeg sira i začinskih trava, pašteta od pastrve ili čips od šarana? Volite li više kokošju juhu s leber noklama ili bistru goveđu juhu, a što kažete na bogatu krem juhu od šumskih gljiva? Za koju god se varijantu odlučili bit će to odlična uvertira u eksploziju okusa.Birajte: slavonska sarma i tenfani krumpir, odrezak od svinjetine u slavonskom umaku s restanim krumpirom, kuhana junetina s umakom od rajčice, uz hren i pire krumpir ili mesna plata od piletine i svinjetine? Možete uživati i u odresku od svinjetine u umaku od kulena, kiselih krastavaca, gljiva, šunke i korjenastog povrća uz krumpir, domaćoj kobasici i bunceku u dinstanom kupusu i vinu s knedličkama, u rolanom telećem pečenju uz krumpir ili u poznatom čobancu.

Tu su i svinjski odrezak Barun Trenk punjen šunkom, ajvarom i jajima s umakom od gljiva i kuhanim krumpirom, također i kiseli kupus s buncekom i kuhanim krumpirom, svinjski lungić u umaku od vrganja sa zapečenom palentom, rolana teletina u šlafroku od slanine s njokama u divljem umaku, neizostavni fiš paprikaš uz prženog šarana i krumpir salatu, te pastrva i povrće sa žara uz krumpir.

Zucker kommt zuletzt! Od palačinki s raznim pekmezima, štrudlom od sira ili jabuka do šmarna i tačkrla, ima li bolje pozivnice za Dane Okusa Zlatne Slavonije?!

Doživi Zlatnu Slavoniju https://www.visitslavonia.hr/

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.