Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Dani hrvatskih planinara idućeg vikenda u Velikoj – domaćin požeški Sokolovac

PRIJE 1 GODINU
TEKST: Jelenko Topić

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Dani hrvatskih planinara idućeg vikenda u Velikoj – domaćin požeški Sokolovac Požega.eu | Dani hrvatskih planinara idućeg vikenda u Velikoj – domaćin požeški Sokolovac

PRIJE 1 GODINU
TEKST: Jelenko Topić

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PROREDDani hrvatskih planinara 2023. održat će se u Velikoj na prostoru Parka prirode Papuk od 3. do 4. lipnja. Hrvatski planinarski savez i Hrvatsko planinarsko društvo Sokolovac iz Požege u suradnji Općinom Velika i Turističkom zajednicom Zlatni Papuk pripremaju tih dana brojne planinarske aktivnosti.

Program manifestacije predstavili su predsjednik Sokolovca Bruno Horvat, direktor TZ Zlatni Papuk Tomislav Galić i njergova zamjenica  Kristina Rupert, te Valentin Raguž, pročelnik u Općini Velika.
Središnja svečanost otvorenje je  u subotu u 10.15 sati.  Za sve planinare u subotu poslije planinarskih tura organiziran je besplatni ručak i čaj ispred doma Lapjak u Velikoj.

Gosti za noćenje imaju nekoliko opcija počevši od privatnog smještaja, sportske dvorane u Velikoj pa sve do Kamp odmorišta u Dubokoj. Za sve sudionike bit će organizirano parkiralište kod Crkve Sv. Augustina u Velikoj.

U subotu od 18 sati predviđen je nastup dua Amor dok od 20 sati slijedi Planinarska večer, proglašenje pobjednika na sportskim igrama, dodjela nagrada, druženje planinara uz nastup Mix banda.
U nedjelju je predviđen je odlazak na staze, a u 15 sati zajednički ručak za sudionike uz nastup dua Amor nakon čega slijeda zatvaranje susreta i uručenje zahvalnica. Tijekom oba dana sve sudionike i goste očekuje bogata ugostiteljska ponuda.
-Dani hrvatskih planinara su središnja godišnja planinarska manifestacija u nas, a svake godine se priprema zajedno s nekom od 340 planinarskih udruga. Ove godine odabran je požeški HPD Sokolovac, u povodu 125. obljetnice planinarstva u Požegi. Sokolovac je poznat po bogatoj i raznovrsnoj planinarskoj aktivnosti, među kojima se osobito ističu popularna manifestacija Papučki jaglaci, briga za planinarski dom Lapjak i planinarsku kuću Trišnjica te za brojne planinarske putove u gorju koje okružuje Zlatnu dolinu.
U cilju podizanja sigurnosti i u cilju razvoja turističkih mogućnosti Hrvatski planinarski savez zajedno s Ministarstvom turizma i sporta provodi opsežan projekt uređenja i opremanja planinarske infrastrukture - izjavio je glavni tajnik Hrvatskog planinarskog saveza Alan Čaplar.
Uz Papučke jaglace Sokolovac je domaćin je još jedne velike planinarske manifestacije što je svakako velika odgovornost, ali i izuzetna čast.

-U subotu i nedjelju u planu su dvije planinarske ture i to lakša odnosno kondicijski manje zahtjevna te jedna teža za planinare koji su u odličnoj fizičkoj kondiciji,a željni su dobro se ishodati. Kraća staza čiji je vodič Dario Francuz je Lapjak-Stari grad-Tauberove stijene-Lapjak-Nevoljaš s povratkom Šulerovim putem, trajanje pohoda je oko 5 satih.
Duža staza,čiji je vodič Ratimir Čajka,ujedno i koordinator vodiča, traje između 8 i 9 sati,duga je oko 20 kilometar i ima 1200 metara u usponu. To je potez Lapjak-Stari grad-Tauberove stijene-Lapjak-Zagrdaska-Padežki vis-Ivačka Glava-Koprivnato brdo-Nevoljaš povratak Šulerovim putem - ističe Bruno Horvat, predsjednik HPD Sokolovac.

Nadalje u nedjelju su još dvije staze: kraća uz 5 sati hoda, vodič je Tomislav Garilović kreće od Lapjaka pa bazeni-Kaniška glava-Velika bukva-Slatka stijena-Tisica-Šipkovac-Pl.dom Lapjak, te duža,čiji je vodič Dražen Jakoubek,potrebno je između 6 i 7 sati hoda, a ide Lapjak-Kaniška glava-Lipova glava-Češljakovački vis-Tri kruške-Trišnjica- Lapjak.
-Na svakoj stazi, uz glavnog vodiča, bit će još 6 pomoćnih iz Sokolovca, koji će voditi brigu o svim planinarima, a izlete će osiguravati HGSS - izjavila je Silvija Čajka dopredsjednica HPD Sokolovac Požega.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo