Dan zahvalnosti za sva Božja dobročinstva u Vidovačkoj župi: “Plodovi zemlje progovaraju o čovjeku”

Autor: D.K.

VIDOVCI – Već se tradicionalno u vidovačkoj župi sv. Ivana Krstitelja euharistijskim slavljem slavi Dan zahvalnosti za sva Božja dobročinstva. Misno slavlje predvodio je župnik vlč. Branko Šipura koji je brojne vjernike potakao na trajno zahvaljivanje Bogu za njegove darove koje svakodnevno primamo.

Ispred oltara u župnoj crkvi župljani su izložili ovogodišnje plodove zemlje svake vrste, žitarice i proizvode od žitarica, kruha i kolača te voća i povrća.

U prigodi slavlja pedesetak starijih, mladih i djece bili su obučeni u narodne nošnje čime se dao poseban značaj slavlju što je ujedno i sjećanje na nekadašnju tradiciju koja se njeguje iz generacije u generaciju obilježavajući Dan zahvalnosti.

Djeca su recitirala prigodne recitate o kruhu, zemlji i svemu drugome što nam je dragi Bog podario da u tome možemo uživati.

vlč. Branko Šipura, župnik Župe sv. Ivana Krstitelja Vidovci

-Danas obilježavamo zahvalnost Bogu za plodove zemlje i sve ono što imamo. Ovom svetom misom, molitvom i pjesmom na svemu zahvaljujemo što imamo i što smo dobili. Svi mi moramo zahvaljivati jer tko ne zna zahvaljivati nije kadar niti moliti odnosno dobiti – rekao je vlč. Branko Šipura.

Nakon svečanog misnog slavlja nastavljeno je druženje župljana uz okrijepu, a nije manjkalo pjesme, plesa i igranja u kolu u koje se uključilo i mlado i staro.

Dana zahvalnosti prisjetili su se i doseljenici koji su doselili u ove krajeve koji su se obukli u hercegovačku narodnu nošnju te na svojstven način zapjevali gangu i uveličali Dan zahvalnosti za sva Božja dobročinstva.

/Foto: Marko Krstanović /

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot