Dan sjećanja na žrtve Vukovara obilježili i čaglinski osnovnoškolci /FOTO/

ČAGLIN – Čaglinski osnovnoškolci duži niz godina obilježavaju Dan sjećanja na žrtve Vukovara. Paljenjem lampiona, prigodnim recitacijama, molitvom, minutom šutnje i ove su godine iskazali duboku zahvalnost i poštovanje svim poginulim hrvatskim braniteljima i civilima koji su stradali, ne samo u Vukovaru nego i u drugim mjestima diljem naše Domovine.

Ove godine profesor Emir Džaferović nacrtao je vukovarski vodotoranj koji je simbol patnje i stradanja Vukovara. Članice dramske skupine Claudia Pamer, Martina Poje, Andrea Rogalo i Nada Stjepanović krasnoslovile su prigodnu pjesmu, a učenici IV. razreda, koje vodi učiteljica Željka Peić, čitali su svoje sastavke o Vukovaru.

Predstavnici svih razreda zajedno sa svojim razrednicima zapalili su lampione simbolično poredane da čine vukovarski vodotoranj, a ravnateljica Slađana Švajda je zapalila lampion u ime svih djelatnika i učenika škole.

Vjeroučitelj Krunoslav Pečur predvodio molitvu za sve poginule heroje Domovinskog rata izmolivši za sve poginule pokoj vječni.

– Nadamo se i vjerujemo kako su naši mladi, naša djeca, naši učenici zalog da se žrtva Vukovara nikada neće i ne smije zaboraviti – istakla je pedagoginja, Ljiljana Đurđević, prof.

0 Comment