Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

DAN POLJA U ZAVRŠJU: Stručnjaci i poljodjelci na njivi pšenice i ječma razmijenili iskustva o uzgoju žitarica

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: Jelenko Topić
FOTO: D. Mirković

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | DAN POLJA U ZAVRŠJU: Stručnjaci i poljodjelci na njivi pšenice  i ječma razmijenili iskustva o uzgoju žitarica Požega.eu | DAN POLJA U ZAVRŠJU: Stručnjaci i poljodjelci na njivi pšenice  i ječma razmijenili iskustva o uzgoju žitarica

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: Jelenko Topić
FOTO: D. Mirković

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Tridesetak poljoprivrednika s područja Požeštine okupilo se organizaciji tvrtke Syngenta na predjelu Oračevine pokraj Završja gdje poljoprivrednik Josip Pepa Kordaso ima na 5,5 hektara zasijane pšenicu i ječam.
-Pozvali smo ratare na Dan polja kako bi se upoznali sa stanjem usjeva žitarica i preporučili mjere zaštite prije žetve – kazao nam je Lipičanin Siniša Papaik, prodajni predstavnik Syngente za Požeško-slavonsku i Brodsko-posavsku županiju koji sa Kordasom surađuje više od 15 godina.
Ovdje su razgledali tri nove sorte pšenice i dvije sorte hibrida ječma iz proizvodnog programa švicarske Syngente.
Siniša Papaik je na otvorenom prostoru ove poljoprivredne površine govorio o zaštiti ovih žitarica od štetnika, te njegove kolege Ivica Malović o sortama pšenice i hibrida ječma, a Dražen Rajnović o biološkom programu Syngente.
Ova poznata svjetska tvrtka svake godine provodi ovakve aktivnosti radi unapređenja proizvodnje, te razmjene iskustava u uzgoju žitarica na našim poljima. Inače Syngenta je vodeća tvrtka iz područja poljoprivrede koja doprinosi poboljšanju sigurnosti hrane u svijetu, a ponajviše se bavi zaštitom bilja i sjemenarstvom.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.