Dan otvorenih vrata u požeškoj vojarni povodom Dana Oružanih snaga RH

Autor: DK

blankPOŽEGA – Povodom dana Oružanih snaga Hrvatske vojske i Hrvatske kopnene vojske, o 24. obljetnici, požeška vojarna je otvorila svoja vrata za sve zainteresirane građane koji su mogli vidjeti izloženu tehniku, sredstva i naoružanje koje je nakon ulaska u NATO i EU raspodjelom pridodano Hrvatskoj vojsci.

blank

pukovnik Vilko Pavelić, voditelj Odsjeka za prometnu službu u Središtu za obuku i doktrinu u Vojarni 123. brigade

-Ovdje u Vojarni 123. brigade nalaze se tri središta za obuku vojnika, dočasnika i časnika. Obilježavamo 24. obljetnicu Oružanih snaga Republike Hrvatske i Hrvatske kopnene vojske što je i povod Otvorenih vata ovdje u Vojarni. Prikazujemo sredstva koja su po novoj strukturi pridodana Oružanim snagama a temeljem ulaska u NATO i EU. U tom smo dijelu daleko napredovali što se vidi iz izloženih sredstava a zainteresiranost da se sva izložena tehnika i naoružanje vidi je jako veliko. Sve koji su već dolazili najviše zanima nova tehnika koja je došla prije godinu dvije – rekao je pukovnik Vilko Pavelić, voditelj Odsjeka za prometnu službu u Središtu za obuku i doktrinu u Vojarni 123. brigade.

blank

Tomo Vrhovac, predsjednik požeške HVIDR-e

U sklopu projekta „Slavonski heroji – da se istina nikad ne zaboravi“ HVIDR-a Požege organizirala je posjetu Vojarni za učenike osmih razreda Osnovne škole iz Brestovca koji su prethodno, prema riječima Tome Vrhovca, predsjednika požeške HVIDR-e, obišli spomen obilježja poginulim braniteljima na području općine Brestovac koja su postavljena u Daranovcima, Gučanima, Brestovcu i Kamenskoj.

-Prilikom posjeta spomen obilježjima učenici su zapalili svijeće za sve poginule branitelje nakon čega smo s učenicima došli ovdje u Vojarnu razgledati tehniku i naoružanje. Sa ovakvim aktivnostima s novim generacijama učenika planiramo nastaviti ovakve posjete – istakao je predsjednik požeške HVIDR-e Tomo Vrhovac.

blank

Učenici Osnovne škole iz Brestovca

Vojarnu je, uz one starije generacije i branitelje, posjetio veliki broj učenika osnovnih i srednjih škola kojima je boravak u vojarni, nekima, učvrstio odluku da se u budućnosti odvaže i odluče za vojnički poziv.

blank blank blank blank blank blank blank blank blank blank blank blank blank blank blank blank blank

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića