Dan otvorenih vrata policije /FOTO GALERIJA/

Autor: S.P./D.K.

POŽEGA – Povodom obilježavanja Dana policije na središnjem Trgu sv. Trojstva održan je i Dan otvorenih vrata kojom prigodom je građanima prezentirana oprema, vozila i sredstva kojima se policija služi u svakodnevnom radu. Među brojnim građanima djeca dječjih vrtića i osnovnih škola najviše su iskazala zainteresiranost koja su upućivala brojna pitanja policijskim službenicima na koja baš i nije bilo lako odgovarati.

Ivana Radić, glasnogovornica PU požeško-slavonske

Danas na središnjem trgu od 9 do 12 sati Policija izlaže opremu, uređaje i vozila koja koristi svakodnevno u radu. Ovdje je prezentiran rad interventne policije, policije koja obavlja poslove prometa, prevencije i kriminalističke policije – rekla je glasnogovornica PU požeško-slavonske Ivana Radić.

Ante Bajić, zapovjednik Intervente jedinice policije

Najviše zanimanja posjetitelja svih uzrasta privukla je prezentcija rada Interventne policije.

-Interventa policija je u elitna postrojba svake Policijske uprave i svaki interventni policajac mora fizički i psihički biti pripremljeniji od  ostalih policajaca. U sklopu svakodnevnog rada interventni policajci prolaze treninge koji se sastoje od fizičke pripreme i borilačkih vještina, te vježbe gađanja kako bi bili spremni za sve pa i najzahtjevnije izazove – naglasio je zapovjednik Intervente jedinice policije Ante Bajić. Program obilježavanja Dana policije zaključen je svečanom sjednicom  u zgradi Policijske uprave kojojm prilikom su dodjeljene pohvalnice djelatnicima policije, te uručene zahvalnice pojednicima i kolektivima za uspješnu suradnju s policijom.

/Foto: D.Mirković /

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: