Dan Katoličke osnovne škole u Požegi

Autor: D.K.

Dan Katoličke osnovne školePOŽEGA – U požeškoj katedrali sv. Terezije Avilske 18. ožujka, večer uoči blagdana sv. Josipa, zaštitnika Katoličke osnovne škole, održan je molitveni, glazbeni i scenski program učenika u prigodi Dana njihove škole.

Na početku programa koji je počeo pjesmom o sv. Josipu, koju je izveo zbor škole pod vodstvom prof. Ljube Šolić, nazočnima se obratio  ravnatelj Ivica Žuljević koji je srdačno pozdravio nazočne učenike, roditelje, ostale uzvanike, a posebno biskupa dr. Antun Škvorčevića, osnivača škole.

Potom je biskup učenicima, učiteljima i ostalim djelatnicima škole na čelu s ravnateljem čestitao Dan škole i njihova zaštitnika sv. Josipa. On je podsjetio da škola ima pet razreda i da je potrebno dograditi sadašnju zgradu kako bi ona bila dovoljna za svih osam razreda.

Požešk biskup msgr. Antun Škvorčević

–Najljepše u Katoličkoj osnovnoj školi su naša djeca s onom svojom otvorenošću i radošću koja iščekuju da njihova srca budu ispunjena, ne bilo čime, nego nečim lijepim, istinskim, Božjim. Zato s posebnim osjećajem poštovanja i radosti pozdravljam vas, djeco, i vama prvima čestitam Dan vaše i naše škole. Sa zahvalnošću Bogu, ali onda i sa zahvalnošću vama roditeljima, djelatnicima naše škole na čelu s ravnateljem, želio bih potvrditi ono što dalje nosim u svom srcu, a to je da Katolička osnovna škola nisu zgrade već ponajprije ova djeca, vi roditelji i djelatnici. Tek naša zajednička suradnja, a onda osobito naša jasnoća što zapravo želimo od ove djece, od svojih obitelji, od naše hrvatske domovine može dati odgovor što zapravo želimo i s Katoličkom osnovnom školom. Bilo bi tužno kada bi ova djeca, u svojoj otvorenosti, u svojim srcima bila ispunjena ili ispunjavana nekim sadržajima koji ih ne potvrđuju u dostojanstvu i koji na koncu ne obećavaju onu budućnost hrvatske domovine koju svi želimo, budućnost dostojnog čovjeka koji nosi vrijednosti života, ulaže sebe u te vrijednosti  i živi svoj smisao i izgrađuje svoju zemlju. Želio bih zahvaliti vama roditeljima što to razumijete i što u svojoj suradnji s djelatnica Katoličke osnovne škole  izgrađujete upravo takav sustav  koji uključujete u svoju djecu. Neka sv. Josip koji se svojom jednostavnošću, a  tako velikom otvorenošću za Boga i razumijevanje njegovih nauma, pomogne svima nama u našoj Katoličkoj osnovnoj školi i da mi razumijemo Božje naume o nama i surađujemo s njime i tako rastemo, ne samo u znanju, nego i u cjelovitosti svoga bića – poručio je biskup Škvorčević.

prof. Ljuba ŠolićNakon toga počeo je program koji je osmislila profesorica Šolić, a isti je bio prožet duhovnom glazbom, molitvom i scenskim pokretom te je dočarao važnost i značaj sv. Josipa, posebno za hrvatski narod, naše obitelji i Katoličku osnovnu školu. Tijekom programa izrečene su i različite molitve sv. Josipu uz prikaz slika velikog formata koje su izrađivali učenici svih razreda. Program je završio klanjanjem pred Presvetim koje je predvodio vlč. Ivica Bošnjak, a tijekom kojega su svi nazočni molili za učenike, nastavnike i djelatnike škole, za roditelje učenika, za osnivača škole, za svećenike i redovnike, za školske kolege i prijatelje, za djedove i bake, za župana, gradonačelnika, svoj grad…

Na kraju su svi zajedno otpjevali i izmolili molitvu sv. Josipu.

Foto galerija

no images were found

 

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot