Damir Kovačević smjenjen, novi direktor požeškog HEP-a, Elektre Požega Željko Polak

Autor: DK

POŽEGA – Možda to nije praksa niti uobičajeno ali u Hrvatskoj elektroprivredi je izgleda sve moguće. Iako je Vlada RH u ostavci, a HEP kao državna tvrtka “pod patronatom politike” aktivno kadrovski djeluje, smjenjuje i postavlja nove ljude na direktorska mjesta bez nekih posebnih obrazloženja.

Damir Kovačević smjenjen je jučer, 4.srpnja 2016. godine, s mjesta direktora HEP-Operator distribucijskog sustava d.o.o. Elektre Požega, a na njegovo mjesto je postavljen Željko Polak, diplomirani inženjer elektrotehnike i dugogodišnji radnik HEP-a.

Zatražili smo određena pojašnjenje zbog čega je došlo do smjene za što smo dobili odgovore na samo neke upite. Ostalo je nejasno iz kojeg je razloga izvršena smjena Damira Kovačević, zbog isteka mandata ili nečeg drugog

Služba za odnose s javnošću HEP-a potvrdila nam je da je s danom 4. srpnja 2016. godine  za direktora HEP-Operator distribucijskog sustava d.o.o. Elektre Požega imenovan Željko Polak, diplomirani inženjer elektrotehnike i dugogodišnji radnik HEP-a.

Na naš upit da li je bio raspisivan natječaj za rado mjesto direktora u požeškom HEP-u dobili smo odgovor da nije.

-Natječaj za navedeno radno mjesto nije raspisan jer se radi o imenovanju radnika unutar HEP-a te ga sukladno internim aktima HEP-a, nismo bili obvezni provesti – navodi se u odgovoru HEP-a u kojem se nadalje ističe kako je dosadašnji direktor Elektre Požega Damir Kovačević ostao zaposlenik u sustavu HEP Operatora distribucijskog sustava d.o.o.

-Više detalja o razlozima novog imenovanja kao i o statusu zaposlenika nismo u mogućnosti dati radi zaštite povjerljivih podataka – zaključeno je u odgovoru kojeg smo primili iz Službe za odnose s javnošću HEP-a.

Slobodno se može postaviti pitanje iz kojeg se razloga ne navode razlozi smjene ako je tvrtka u državnom vlasništvu. Ako je smjena iz nekih opravdanih razloga zbog čega su onda nekakve tajne i “zakulisne igre”. Prema svemu sudeći smjena je isključivo političke naravi što se možda moglo i očekivati ali ne u statusu Vlade dok je ostavci jer je razumljivo da će nova Vlada koja dođe ponovno tražiti određene smjene i imenovati na direktorska mjesta ljude od svog povjerenja.

U razgovoru s boljim poznavateljima sustava u požeškom HEP-u doznajemo kako je Željko Polak nadasve stručna i kompetentna osoba koja je predana u radu i zna posao. Za očekivati je da će osvježenjem kadrova doći i do određenog poboljšanja u kvaliteti rada posebice kada je na čelu neke organizacijske jedinice osoba koja zna što treba učiniti na poboljšanju kako u organizacijskom tako i stručnom smislu.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: