Dalmatinci darivali poplavljenim lovištima Pleternice 60 zečeva

Autor: Jelenko Topić

PLETERNICA – Lovački savez Splitsko-dalmatinske županije, koji dugi niz godina surađuje sa lovcima Požeško-slavonske županije, donirao je 60 zečeva lovcima tri društva pleterničkog kraja kojima su poplave ovog proljeća uništile divljač i to po 20 zečeva  Lovačkom društvu  „Dilj“ iz Buka, „Sokol“ iz Bučja i „Vražjak“ iz Sesveta.

-Pokušavamo pridonijeti oporavku lovišta pogođenih poplavama, uključili smo se i ranije u prikupljanje pomoći, a još ćemo pomoći- kazao je Mladen Balić, predsjednik Lovačkog saveza Splitsko-dalmatinske županije koji je najveći savez u RH i broji šest tisuća lovaca.

Njemu je predsjednik LS Požeško-slavonske županije Zdravko Vujnović darivao umjetničku sliku sa lovačkim motivima požeške slikarice Anite Grbavac Jakobović u znak sjećanja na ovaj događaj, a Balić je prigodnim poklonima darivao i požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića, te zamjenika gradonačelnice Pleternice Domagoja Katića.

-Štete su pričinjene na površini većoj od dvije tisuće hektara lovišta u dolinama Orljave i Londže, a ovom donacijom oporavit će se fond zeca u ova tri lovišta jer neće biti odstrela- kaže Radovan Rotar, predsjednik LD „Dilj“ iz Buka. Član Izvršnog odbora Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije Denis Milošević tom je prilikom ustvrdio da su ovdje bile dvije veće poplave u zadnje tri godine pa će ova donacija znatno poboljšati fond divljači.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot