Dalmatinci darivali poplavljenim lovištima Pleternice 60 zečeva

Autor: Jelenko Topić

PLETERNICA – Lovački savez Splitsko-dalmatinske županije, koji dugi niz godina surađuje sa lovcima Požeško-slavonske županije, donirao je 60 zečeva lovcima tri društva pleterničkog kraja kojima su poplave ovog proljeća uništile divljač i to po 20 zečeva  Lovačkom društvu  „Dilj“ iz Buka, „Sokol“ iz Bučja i „Vražjak“ iz Sesveta.

-Pokušavamo pridonijeti oporavku lovišta pogođenih poplavama, uključili smo se i ranije u prikupljanje pomoći, a još ćemo pomoći- kazao je Mladen Balić, predsjednik Lovačkog saveza Splitsko-dalmatinske županije koji je najveći savez u RH i broji šest tisuća lovaca.

Njemu je predsjednik LS Požeško-slavonske županije Zdravko Vujnović darivao umjetničku sliku sa lovačkim motivima požeške slikarice Anite Grbavac Jakobović u znak sjećanja na ovaj događaj, a Balić je prigodnim poklonima darivao i požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića, te zamjenika gradonačelnice Pleternice Domagoja Katića.

-Štete su pričinjene na površini većoj od dvije tisuće hektara lovišta u dolinama Orljave i Londže, a ovom donacijom oporavit će se fond zeca u ova tri lovišta jer neće biti odstrela- kaže Radovan Rotar, predsjednik LD „Dilj“ iz Buka. Član Izvršnog odbora Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije Denis Milošević tom je prilikom ustvrdio da su ovdje bile dvije veće poplave u zadnje tri godine pa će ova donacija znatno poboljšati fond divljači.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: