Dalibor Đurak iz Kutjeva i Stanko Čizmić iz Zadvarja skuhali najbolji fiš /FOTO GALERIJA/

KUTJEVO – Prva po redu kutjevačka fišijada, koja je organizirana u prigodi Martinja, okupila je 28 ekipa koje su pokazale svoje gurmansko umijeće u kuhanju fiš paprikaša.

Unatoč lošem, kišovitom i prohladnom vremenu, fiš majstori uz svoje asistente pokazali svoje kuharsko umijeće želeći biti prvi na prvoj kutjevačkoj fišijadi za koju su već organizatori najavili da će bit tradicionalna manifestacija.

Mješovita ekipa sastavljena od domaćih fiš majstora predvođena Daloborom Đurakom i onih koja je stigla iz Dalmacije, točnije općine Zadvarje koja je smještena u zaleđu Omiša, na čelu sa Stankom Čizmićem prema ocjeni stručnog povjerenstva osvojila je prvo mjesto. Treba naglasiti da je ekipi Zadvarja potporu dao ljepši spol, Stankova odabranica,  što je možda i tajna u umijeću i najbolje skuhanom fiš paprikašu ili pak tajna leži u nečemu drugom.

Brojni posjetitelji su mogli kušati riblji specijalitet koji je bio za sve besplatan, a najveće je bilo oduševljenje planinara koji su u Kutjevo pristigli iz raznih krajeva RH i susjednih zemalja za koje je to bila prava atrakcija i veliko iznenađenje.

/Foto: D.Mirković /

 

0 Comment