Dijeli li gradonačelnik Neferović djecu i roditelje???

Autor: D.K.

POŽEGA – Na današnjoj tiskovnoj konferencija u požeškom SDP-u ponovno se našao “na udaru” požeški gradonačelnik Vedran Neferović kojeg je javno prozvala članica požeškog SDP-a Marica Šutalo Maksimović ponukana odnosom gradonačelnika Neferovića prema Međunarodnom judo turniru.

Marica Šutalo Maksimović

-Ovaj vikend zatvoren je Dječji tjedan. Isti taj Dječji tjedan prošli ponedjeljak je u pješačkoj zoni otvorio Gradonačelnik Neferović, a subotu prije toga, podijelio je djecu, podijelio je i roditelje, dopustio je da svoje neslaganje s jednim trenerom baci ne tako lijepo svjetlo na jedan sportski jubilej u našem gradu – Judo turnir. Tri desetljeća  djelovanja jednog sportskog  kluba u našem gradu, osamnaestu godinu za redom organiziran međunarodni turnir, 367 dječice ili sudionika turnira iz trideset i sedam sportskih klubova ne samo iz lijepe nam naše nego i iz pozamašnog broja europskih zemalja. Gradski oci odlučili su nedopustivo, odlučili su da njihovo neslaganje s trenerom oko dvorane podjeli roditelje i djecu. Licemjerno se jedan dan okružimo djecom i naslikavamo, a dva dana prije toga nije nas uopće briga kako će roditelji i djeca podnijeti teret jednog turnira sa zavidnim brojem sudionika. Ne sudjelujući financijskom potporom u organiziranju ovakvog događaja u našem gradu, svaljujući da teret u financijskom dijelu ovog turnira podnesu roditelji koji su nesebično uložili ernorman trud i energiju kako bi se njihova djeca pokazala kao vrsni domaćini – istakla je Marica Šutalo Maksimović prozvavši gradonačelnika Vedrana neferovića da se predstavlja kao borac koji se bori da djeca u ovom gradu treniraju sva pod jednakim uvjetima.

-Ako pokušavate riješiti problem dvorane s trenerom i vodstvom kluba, ako se borite da sva djeca u ovom gradu budu jednaka, jeste li svojom odlukom da grad neće financijski sudjelovati u organizaciji turnira zapravo kaznili dječicu i njihove roditelje zbog prijepora s trenerom – zapitala se Marica Šutalo Maksimović i dodala kako prijepori koji stoje između njega i uprave kluba mogu riješiti državne instance, a jesu li one opravdane ili ne pokazat će rješenje valjda tih instanci te je naglasila kako je gradska vlast, vlast i one djece koja treniraju judo i njihovih roditelja.

-Budimo sretni što, u našem gradu, imamo roditelje koji svoju djecu usmjeravaju da vole sport i tako svoje slobodno vrijeme koriste odlazeći na treninge i natjecanja, a ne da krenu putovima raznih poroka bilo alkohola ili droge. Svi znamo da ukoliko se bavimo sportom jačamo i svoje tijelo, ali i svoj duh i izrastamo u snažne i karakterne osobe – dodaje Šutalo-Maksimović i naglašava kako treba pomoći djeci koja kroče tim putem, da ostvare svoje snove i da se zajedno s njima svi raduju, njihovim uspjesima i da svi budu ponosni na njih, a da oni budu ponos našeg grada.

-Oni samo treniraju sport koji vole i vrlo su uspješni, jednako kao što su još jedanput iznimno uspješno uspjeli organizirati turnir i pokazati grad Požegu u što boljem svjetlu. I na tome im hvala – zaključila je Marica Šutalo Maksimović.

Tamara Puač

Na tiskovnoj konferenciji obratila se i Tamara Puač vijećnica u požeškom Gradskom vijeću koja se osvrnula na istupe gradskog vijećnika Kazimira Baloga na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Požege.

-Pitanje vijećnika Baloga o podnošenju kaznenih prijava zbog bespravne gradnje, naravno da me ostavilo zatečenu. Više nego njegova reakcija na moj podsmjeh zbog iznošenja neistina i obmanjivanja javnosti. Naravno da sam odaslala upite na temelju Zakona o pravu na pristup informacijama i stoga eto, sada tek povlačimo ovo pitanje jer smo čekali odgovore. Vjerovali ili ne i mene je stvarno zanimalo to pitanje kaznenih prijava. Naravno, niti u Državnom odvjetništvu niti u Ministarstvu unutarnjih poslova nemaju zaprimljene kaznene prijave protiv bespravne gradnje parkirališta. Samo mi nije jasno koja je “ptičica” to prodala vijećniku Balogu da tako nesmotreno obmanjuje i vijećnike ali i svekoliku javnost – zapitala se Tamara Puač te se preko medija obratila vijećniku Balogu i izjavila kako se ona nikad ne smije ljudima u lice.

-Ja sam se smijala samo Vašoj izrečenoj gluposti jer je pitanje o podnošenju kaznenih prijava bilo  postavljeno s ciljem obmane svih prisutnih. I stvarno ne znam, je li Vam to bilo potrebno. Ne znam niti odakle ste dobili tu dezinformaciju. Možda u nekim kuloarskim pričama. Ali trebate znati da se kuloarske priče ne iznose na vijeću. Jer tada bi možda i mi trebali reagirati na kuloarske priče oko toga kako Vi zamjenjujete ravnateljicu Gradskog kazališta, gospođu Neferović, u vrijeme njezinog odsustva – rekla je Puač i po drugi puta od vijećnika Baloga zatražila da vrati vijećnički mandat.

-Ako niste primijetili, jedini ste vijećnik koji je uposlen nakon konstituiranja vijeća u neku od gradskih ustanova i tada smo Vas  tražili da vratite mandat iz moralnih razloga, a sama činjenica na pomisao da ste u funkciji možebitnoj pomoćnika, ili zamjenika ravnatelja pa makar i na dan dovela bi Vas u neposredni sukob interesa…o tome očekujemo odgovor Gradonačelnika Neferovića – zaključila je Tamara Puač.

Nastavno na navedene prozivke dobilo smo odgovor gradonačelnika Vedrana Neferovića kojeg prenosimo u cijelosti:

Odgovor na navode s tiskovne konferencije SDP-a i produžene ruke Tamare Puač iz HNS-a komentirat ću samo zbog građana, a ne zbog laži iznesenih tijekom tiskovne. Što se tiče Međunarodnog judo turnira održanog u našem gradu, službeni poziv za otvaranje istoga nisam dobio, prema tome ne pojavljujem se gdje nisam pozvan kao gradonačelnik, a također ni moji zamjenici, već isključivo kao posjetitelj i svaki drugi građanin ovoga grada. Realno, postojala je opasnost, ukoliko se pojavim na turniru, da me gospodin Milobara pita za zapošljavanje svoje kćeri jer bilo smo nedavno svjedoci da on to inače radi na turnirima, pa čak i s ministrom Orsatom Miljenićem jer on već zna gdje mu kćer treba raditi i to je način rada SDP-a da se kadrovske križaljke rješavaju na judo turniru. Grad Požega je preko Ustanove za sportske objekte ustupio dvoranu „Tomislav Pirc“ bez naknade, kao i svim drugim sportskim klubovima u gradu, a to što je gospodin Milobara odbio suradnju s Ustanovom za sportske objekte u prostoru Sportsko – rekreacijskog centra i ne dozvoli dolazak drugih sportaša u taj prostor, na žalost sve je moralo završiti na sudu kako bi Grad zaštitio i svoju imovinu, ali i interese drugih sportaša borilačkih sportova. Ovim putem čestitam svoj djeci koja se bave judom na postignutim rezultatima na turniru u Požegi.

Nemam potrebu niti obvezu očitovati se na navode Tamare Puač jer je ovom tiskovnom samu sebe demantirala. Moja supruga, kao ravnateljica Gradskog kazališta u Požegi, nalazi se na bolovanju i prema Zakonu za vrijeme dok se nalazi na bolovanju opunomoćila je gospodina Kazimira Baloga, djelatnika Gradskoga kazališta, da zastupa kazalište u pravnom prometu u granicama svojih ovlasti što je u skladu sa zakonskim odredbama Zakona o ustanovama kao i Statuta Gradskog kazališta. Poznato je svima da zbog nespojivih dužnosti člana predstavničkog tijela istovremeno se ne može biti i ravnatelj ustanove kojoj je osnivač jedinica lokalne samouprave. Kako gospodin Balog nije izabran za zamjenika ravnatelja Ustanove, jer bi se u tom slučaju radilo o zakonski nespojivoj dužnosti,  ove laži koje je plasirala pokazuju da izuzetno vodi brigu o mojoj obitelji i o meni, ali to mi nije potrebno. Zamjenik ravnatelja nije imenovan, a sukladno Statutu Gradskog kazališta kada i ako nastane potreba za imenovanje zamjenika ravnatelja on će se imenovati sukladno statutarnim odredbama, a to znači posebnom odlukom ravnatelja koja će imenovati osobu koja će ga zamjenjivati za vrijeme njegove odsutnosti.

S obzirom na to da se spušta na najnižu razinu manipulacija i laži kao i gospođa Marica Šutalo Maksimović, poznata po čestim rotacijama radnih mjesta u posljednje vrijeme, očekujem  da ove dvije dame odrade i tiskovnu konferenciju nakon što moja supruga rodi jer vjerojatno im se neće sviđati datum rođenja ili ime djeteta pa će nam dati poučak kako bi to trebalo izgledati. Sramotno je i nisko za ljude koji bi o moralu najmanje trebali pričati.

Više iz kategorije