“Da bi fiš bio dobar – riba mora dobro vrtit repom!”

Autor: Požega Portal

PLETERNICA – Ovogodišnja fišijada u Pleternici imala je i nekoliko debitanata a među njima su bile i članice Udruge žena “Vesele Šokice” iz Zagrađa.

– Došle smo zbog druženja, veselja i…da malo pobjegnemo od kuće i svakodnevnih obveza – kratko je objasnila je predsjednica “Veselih škica” Ivanka Srdarević koja priznaje da kod kuće baš i ne kuhaju prečesto fiš ali, to ne znači da ne znaju kako ga treba napraviti da bude dobar.

– Za dobar fišpaprikaš treba dobra ženska riba a to znači da mora dobro vrtiti repom – dodaje Ivanka.

Udruga žena u Zagrađu je osnovana prije dvije godine i trenutno je u njoj petnaestak aktivnih članica. Okupljaju se u mjesnom vatrogasnom domu i najčešće izrađuju razne rukotvorine koje prodaju na sajmovima. Također su na Cvjetnicu pripremile kolače i rezance pa ih prodavale pred crkvom. Za Dan žena muževima su dale ‘slobodno’ i veselo ga same proslavile na svoj način.

Vesele šokice Zagrađe

Domaće specijalitete izrađivale su i sudjelovale nedavno na seoskom malonogometnom turniru a zimus su se bavile i fitnesom.

– Sada je ljeto i puno je poslova oko kuće i na njivi pa manje radimo. Fitnes nam najviše nedostaje i na zimu ćemo ponovo krenuti s tim. Aktivno se spremamo i pripremamo za smotru kod nas u selu u kolovozu što će biti kao i uvijek prava fešta u našem poznatom graničarskom mjestu – zaključuje predsjednica Ivanka Srdarević.

Što se tiče fišijade, Šokice ovaj puta nisu osvojile nagradu ali, nadamo se da ih to neće obeshrabriti i da će ponovo doći u Pleternicu. Možda će riba dogodine bolje vrtiti repom!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: