Da bi bili uspješni trebamo biti jedinstveni

Autor: D.K.

Nino AbramovićPOŽEGA – Nino Abramović predsjednik Požeškog športskog saveza, intelektualac, akademski obrazovana osoba, osoba sa stavom i životnim iskustvom osoba koja živi uzornim obiteljskim životom, suprug i otac troje djece. To su samo neke od odlika koje smo bili slobodni navesti kao uvod u naš razgovor s njim na temu sporta i povjerene mu i zahtjevne funkcije.

Požeški športski savez je kao “krovna organizacija” od 73 sportske udruge sa preko 1.500 registriranih sportaša u raznim sportovima a na njegovo čelno mjesto izabran je Nino Abramović.

-Budući da volim sport općenito, osobno preferirajući malo više tenis i košarku kojima sam se nekada aktivnije bavio što polako prelazi u rekreaciju aktivno sam sudjelovao u radu klubova što mije sigurno velika prednosti kao novom predsjedniku Saveza. Iz tog mi je razloga daleko lakše sagledati nagomilane probleme, iste na neki način riješiti te se usmjeriti na što bolju organizaciju koja je na dobrobit svih sportašica i sportaša. Želim biti na usluzi svima onima koji od mene budu pomoć, savjet ili bilo koji drugi angažman zatražili – ističe Abramović.

Kako u razgovoru doznajemo na sastancima je Abramović inicirao da se treba povesti više računa oko raspodjele i namjenskog trošenja financijskih sredstava koja se raspoređuju udrugama kao i to da se stvore daleko bolje povezanosti i suradnja između klubova.

-Želio bi posebno istaći da u gradu postoje klubovi koji se bave istim sportom, odbojka, streljaštvo, tenis i dr., a  registrirani su kao dva kluba i imaju dvije ekipe ponekad i u istom rangu natjecanja. Moja je želja, na čemu ću posebno poraditi, da isti sportovi zajedničkim snagama postignu što bolje rezultate i da djeca kroz kvalitetan trening i rad pokušaju doći do zavidnog uspjeha – istaknuo je Abramović.

Planovi predsjednika Abramovića su da se treba uložiti daleko veći trud i angažman u radu sa mladima na što će se u svom mandatu posebno angažirati.

-Na skupštini sam naglasio da je Požega relativno mali grad i da nam djeca odlaze po završetku srednje škole na studije i da ne treba imati nerealne zahtjeve u smislu natjecanja u prvoj ligi ili najvišem rangu. Svakako treba dati što više značaja radu sa mladima i stvaranju pozitivne sportske klime u gradu. U našem gradu imamo zavidan broj talentirane djece, budućih kvalitetnih sportaša čije talente treba prepoznati i usmjeriti im i pružiti maksimalnu podršku kako bi pokazali svoje sposobnosti i svoja umijeća što nam danas sutra može biti na ponos našem gradu – ističe Abramović.  

Grad Požega i gradonačelnik Vedrana Neferović pruža podršku u svakom smislu kako u radu tako i u eksperimentalanom načinu raspodjele sredstava i plaćanja troškova za članarine klubova krovnim savezima, plaćanja sudaca za utakmice ili prijevoz natjecatelja na takmičenja bez čega se ne bi mogli provesti zacrtani ciljevi i postići planirani rezultati. 

Od grada se također očekuje da u kratkom periodu poboljšaju uvjete rada u dvorani Grabrik, misleći na novi krov na kojem su ovih dana započeli radovi. Također se očekuju radovi na Kuglani i temeljito uređenje “rekreacijskog centra” gdje bi svi oni koji vole sport dobili sve potrebne preduvjete sa raznovrsnim sadržajima za sport i rekreaciju.

-Što se tiče rekreacije dolazimo do još jedne bitne stvari u organizaciji Požeškog športskog saveza a to je podjela sporta na rekreativno bavljenje sportom i na aktivni sport. Tu se prvenstveno misli na raspodjele novčanih sredstava koje bi trebale ići u korist aktivnim sportašima jer to oni zaslužuju – pojašnjava Abramović.

Brojni su planovi ispred novog predsjednika Požeškog šortskog saveza koji je na kraju našeg razgovora pozvao sve medije da svojim praćenjem sportskih dostignuća svih naših klubova i pojedinaca pomognu u podizanju kvalitete i popularnosti naših sportova i sportaša. Tim će se načinom svakako povećati zainteresiranost naših mlađih naraštaja za sport i natjecanja što je preduvjet za zdraviji i ljepši život kako u Požegi tako i u lijepoj našoj, na kraju zaključuje Abramović.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot