Cvjetići glazbe imaju novu predsjednicu: “Katarina puno ti hvala za sve!”

Autor: pleternica.hr

Važno je da festival zadrži svoj izvorni oblik, a to je dječji tamburaški festival, dodaje Aladrović Slovaček koja ne odlazi iz udruge, već dapače sve svoje iskustvo daje na raspolaganje mlađoj generaciji

Nakon dugog niza godina, kvalitetnog i odgovornog vođenja Glazbenog društva Cvjetići glazbe, organizatora jedinog dječjeg tamburaškog festivala u Hrvatskoj, došlo je do promjene na čelu udruge.

Dosadašnja predsjednica Katarina Aladrović Slovaček je zajedno sa svojim suradnicima tražila adekvatnu zamjenu za čelno mjesto koju su pronašli u mladoj profesorici glazbe, Antoniji Jagodić.

– Vrijeme je za promjene, dugo smo vodili udrugu i zahvaljujem svima koji su doprinijeli razvoju našeg festivala. Kao i svi imali smo svojih uspona i padova, ali unatoč problematici puno toga smo napravili, između ostalog vratili i autorsku večer. Želim istaknuti bezrezervnu podršku svih sponzora koji su nas pratili, ali i Grada Pleternice koji je uvijek bio prisutan – rekla je Aladrović Slovaček.

Važno je da festival zadrži svoj izvorni oblik, a to je dječji tamburaški festival, dodaje Aladrović Slovaček koja ne odlazi iz udruge, već dapače sve svoje iskustvo daje na raspolaganje mlađoj generaciji.

– Vjerujem kako će Antonija nastaviti gdje smo stali, ali očekujem i kako će implementirati nove ideje i dati svoj obol festivalu – zaključuje.

Nova predsjednica, Antonija Jagodić je kako smo već naveli profesorica glazbe koja je također jedna od sudionica festivala.

– Uistinu sam ponosna i zahvalna za ovu priliku, Cvjetići glazbe su nešto što me možda i definiralo i nastup na njima je jedno prekrasno iskustvo. Danas u novom obliku opet sam dio toga i nastojat ću zajedno sa svima napraviti one korake više koje svi želimo – rekla je Jagodić.

Uz “stare” članove novi dio izvršnog odbora je i Ana Baketarić.

– Kao i Antonija i ja sam presretna na ovoj prilici – kratko je rekla Ana koja je također nastupala na festivalu.

Gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić na svom Facebook profilu zahvalila je dosadašnjoj predsjednici Cvjetića glazbe Katarini Aladrović Slovaček i poželjela puno uspjeha novoj Antoniji Jagodić.

-Katarina je samozatajna, vrijedna i skromna osoba. Putevi su nam često bili slični, od Kud Orljava – Pleternica do susreta mladih Župa sv. Nikole biskupa Pleternica i crkvenog zbora. Nju je život odveo u Zagreb, mene je život ostavio u Pleternici. No i njen i moj život su ostali vezani uz naš grad, njen kroz sve što čini za promociju kulturne baštine našeg grada i Slavonije, moj uz časnu dužnost koju obnašam. I naravno da su nam se putevi opet isprepleli puno puta, posebice uz Cvjetići glazbe, prvi i jedini dječji tamburaški festival u Hrvatskoj – navela je gradinačelnica Jozić dodajući kako Katarina više nije predsjednica GD Cvjetići glazbe te da ju je naslijedila Antonia Jagodić…

-Katarini hvala od srca na svemu što je činila, zajedno sa svim članovima udruge, na promociji tamburaške glazbe, našeg grada i Slavonije. Antoniji puno uspjeha u budućem radu. Veselim se budućim susretima – zaključila je gradonačelnica Jozić.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: