Cvijeće na zelenim površinama grada proizvedeno u Poljoprivrednoj školi Požega

Autor: D.K.

POLJOPRIVREDNA ŠKOLA -pročeljePOŽEGA – Poljoprivredno-prehrambena škola u Požegi ovog proljeća pokrenula je proizvodnju sadnica cvijeća u novom plasteniku  koji je financiran Programom Europske unije za Hrvatsku u sklopu IPA komponente IV – Razvoj ljudskih potencijala – Horticultural inclusion – povezani s cvijećem.

-Cilj projekta je popularizacija hortikulture kroz poboljšanje sposobnosti učenika koji se školuju za poljoprivredna zanimanja, a posebice  učenika zanimanja pomoćni cvjećar kojima se ujedno poboljšavaju materijalni uvjeti i kvaliteta praktične nastave kao i stručne prakse učenika kako bi se učenici na što bolji način pripremili za tržište rada ili nastavak obrazovanja – ističe Dijana Krpan, tajnica Poljoprovredno-prehrambene škole u Požegi.

Kako doznajemo u Poljoprivredno-prehrambenoj školi ove je godine proizvodnja dogovorena i realizirana za proljeće-ljeto za okvirno 10.550 sadnica. Također je dogovorena i proizvodnja za jesen/zimu 2014. i to za cca 8.800 sadnica u kojoj proizvodnji sudjeluju učenici škole uz stručno vodstvo voditeljice praktične nastave Ane Kelam, dipl. ing..

-Početkom ove godine postignut je dogovor između Grada Požege i Poljoprivredno-prehrambene škole o poslovnoj suradnji. Naime, Poljoprivredno-prehrambena škola u Požegi ove godine po prvi puta proizvela je sadnice cvijeća za uređenje Grada Požege koje je zasađeno na zelenim površinama našega grada. Veoma smo sretni što nam je Grad Požega ukazao povjerenje i sa nama dogovorio proizvodnju sadnica cvijeća te se nadamo nastavku poslovne suradnje između škole i lokalne uprave ali i drugih poslovnih subjekata na području naše Županije ali i građanstva – na kraju je istaknula tajnica Krpan.

Ovakav način suradnje škole sa lokalnom upravom može biti primjer i drugim gradovima u RH što ide u prilog sigurno svima i to na obostrano zadovoljstvo.

 

Više iz kategorije