Čuvari tradicije obnavljaju stare nasade vinove loze

Autor: DK

Vinogradari Stjepan KoydlPOŽEGA – Pedesetak članova udruge vinogradara i voćara „Stjepan Koydl“ na redovnoj godišnjoj skupštini u prostoru Gradskog podruma prihvatili su izvješća o radu u protekloj godini, te donijeli plan rada.

-Vi ste čuvari tradicije, a sudjelujete u niz gradskih manifestacija pa će grad dogodine dati potporu za uređenje podruma –istakao je na skupštini gradonačelnik Požege Vedran Neferović.

Predsjednik udruge Dinko Vojak govorio je o radu posebno izdvojivši priredbe „Zeleno plavo“, Vincelovo i Martinje, posjet sajmu u Gudovcu.

-U suradnji sa gradom sanirana su najkritičnija mjesta na vinogradarskim putevima na Požeškoj gori, a utvrdili smo još dva takva mjesta koja treba urediti-kazao je Vojak i dodao da je pripremljena dokumentacija za preuređenje podruma. Sudionici skupa upozorili su da redovno plaćaju hrvatske vode, no oni u vinogorju ništa ne ulažu, a iskazali su i potrebu obnove obilježavanja Grgureva na središnjem mjestu za građanstvo kako je to bilo ranije.

Tajnik Ivica Ajanović govorio je o 30-godišnjem radu podruma, te kroz novi program rada najavio revitalizaciju oko 40 hektara vinograda, te projekte zaštite Grgureva i očuvanja požeškog vinogorja.

Vinogradari Stjepan Koydl 2

Komentiraj: