COVID-19 u vrtiću, kazalištu i bolnici: “Moramo raditi i nositi se s rizikom; bilo bi lakše kada bi bilo manje neodgovornog ponašanja i neodgovornih pojedinaca”

Autor: D.K.

Posljednji rezultati testiranja potvrdili su COVID-19 kod još nekoliko ljudi. Naime, kako doznajemo, zaražena su još tri liječnika s jednog odjela, nekoliko djece, a zaraženih ima i u kazalištu.

Roditelji djece koja pohađaju Dječji vrtić Požega javili su nam se s informacijom da su obaviješteni da djeca i roditelji koji su ih dovodili u vrtić moraju u samoizolaciju te im je preporučeno testiranje na koje će većina već u ponedjeljak.

Stožer Civilne zaštite Požeško-slavonske županije nije izašao s najnovijim podacima, a za očekivati je da će to učiniti tijekom današnjeg dana kako bi obavijestili sugrađane, posebice zabrinute roditelje, kakve nas mjere očekuju narednih dana.

Nastavno na nastalu situaciju zatražili smo komentar od ravnatelja požeške bolnice prof.dr.sc. Željka Glavića kojeg prenosimo u cijelosti:

Danas je testirana 101 osoba, samo je dvoje pozitivno. Svi pacijenti i djelatnici bolnice su negativni. Ne vidim nikakvu izvanrednu situaciju ni u bolnici ni u gradu. Ovako kako je sada bit će još mjesecima, a možda i gore. Mi moramo raditi i nositi se s rizikom. Nije nam lako. Bilo bi malo lakše kada bi bilo manje neodgovornog ponašanja i neodgovornih pojedinaca. Bolnica radi normalno, a o svim eventualnim bitnim promjenama izvijestit ćemo pacijente i javnost pravodobno kao i uvijek do sada. Imamo nekoliko pozitivnih djelatnika i u samoizolaciji njihove kontakte, ali to rješavamo kao i do sada prilagodbom organizacije rada. Nas je 600 uposlenih u bolnici tako da građani i pacijenti ne trebaju biti zabrinuti za funkcioniranje bolnice u ovoj korona krizi”.

Rezultati testiranja pristižu iz sata u sat. Pratit ćemo daljnji razvoj situacije i javnost o tome sa službenim informacijama izvijestiti.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek