Coca-cola Cup 2014. u Požegi

POŽEGA – Sportske igre mladih u proteklih sedamnaest godina postale su prepoznatljiv brend u Republici Hrvatskoj i susjednim zemljama Europe. Prošle godine je na Igrama sudjelovalo 84.790 djece i mladih.

Sportske igre mladih 2014. tijekom travnja i svibnja i ove godine organiziraju velike sportsko-zabavne manifestacije na glavnim gradskim trgovima. Animiranje djece i mladih odvijat će se u četrdeset hrvatskih gradova. Coca-Cola i SIM organiziraju ovogodišnji Coca-Cola Cup – turnir u malom nogometu za djecu od 12 do 15 godina. Osim toga, Sportske igre mladih u okviru ovih sportsko-zabavnih manifestacija organiziraju i natjecanje u igri Graničar i prvi put uvode još jedan sport za najmlađe – atletiku odnosno utrku na 60 m. Najuspješniji predstavnici dvije kategorije graničara i atletike odlaze direktno na završnicu u Split.

Moto Igara „Živimo život bez droge jer droga uzima život” misao vodilja je organizatora koja uključivanje u organiziranu sportsku aktivnost pozitivno utječe na razvoj mladih osoba, usađuje im životne vrijednosti kao što su odgovornost, upornost i sposobnost za timski rad.

Ove će godine, u Požegi, točnije 7.svibnja na Trgu svetog Trojstva biti organizirane Sportske igre mladih i to već od 11 sati u kojoj će sudjelovati djeca iz tri Osnovne škole, da bi od 11,40 započele igre igrom graničara, a pobjednici u dvije kategorije graničara direktno putuju na finale u Split. Nakon toga je planirana igra malom nogometu, Cageball, za koju bi gradonačelnik trebao izvesti početni udarac, te atletika, utrka na 60 metara, a pobjednici u toj disciplini putuju u Split. Planira se i igra tehniciranje s loptom, glavom i nogom, kao i mjerenje brzine udarca.

Završetak natjecanja i dodjela nagrada planira se oko 15 sati.

0 Comment

Send a Comment