Članovi požeške stanice HGSS-a na helikopterskoj vježbi se pripremali za ljetna dežurstva u Splitu i Paklenici

Autor: DK

POŽEGA/SPLIT – Dvojica članova požeške stanice Hrvatske gorske službe spašavanja ovog su vikenda boravili u Splitu, u zrakoplovnoj bazi Divulje. Tamo su se pripremali za nadolazeću turističku sezonu kada će i ove godine ići na Jadran u ispomoć kolegama iz drugih stanica.

Josip Kraker, pročelnik HGSS-a Požega

– Imamo pet spašavatelja letača u našoj stanici. Godinama naši članovi odlaze u ispomoć tijekom ljeta na more jer je tijekom ljeta najveći broj intervencija upravo na tom području. Osim ljetnog dežurstva u Divuljama, krajem srpnja četvorica naših članova odlaze na dežurstvo u Paklenicu – rekao nam je Josip Kraker, pročelnik HGSS-a Požega.

Inače, požeški HGSS-ovci ovih dana intenzivno uređuju okoliš budućeg objekta u Mlinskoj ulici čime će konačno riješiti višegodišnji problem, a to je nedostatak adekvatnog prostora u kojem će moći provoditi edukaciju članova, ali i smjestiti svu opremu i vozila koja koriste u intervencijama,a koja se trenutačno nalazi na nekoliko lokacija.

Podsjetimo, članovi požeške stanice HGSS-a lani su imali 24 akcije spašavanja, potraga i intervencija, 23 dežurstva, 29 vježbi i tečajeva te 64 ostale aktivnosti.

Uređenje okoliša budućeg objekta u Mlinskoj ulici (nekadašnja zgrada Vojne policije):

/Foto: HGSS Požega/

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: