Cjelodnevna gastro-turistička manifestacija u Pakracu: 11. Sajam slavonski banovac – subota 19.listopada od 10 do 24 sata

Autor: DK

U organizaciji grada Pakraca, Turističke zajednice Grada Pakraca, Poduzetničkog centra Pakrac i Udruženja obrtnika Pakraca i Lipika, u subotu 19.listopada s početkom u 10 sati održat će se 11. Sajam Slavonski banovac, cjelodnevna gastro – turistička manifestacija.

Zbog radova na uređenju središnjeg pakračkog Trga bana Josipa Jelačića, ovogodišnji će se Sajam održati u Ulici Matice hrvatske i na prostoru oko Gradske tržnice.

blank

Kao i prethodnih godina na Sajmu će od onih najmlađih do najstariji moći pronaći nešto za sebe.  

10:00 – početak sajma, degustacija, promocija i prodaja na štandovima (Ulica Matice hrvatske),

11:00 – Predavanje na temu „Potpore ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima“ (Velika vijećnica u zgradi gradske uprave Trg bana J. Jelačića),

13:00 – Svečano otvaranje sajma i kulturno – umjetnički program (središnji šator)

14:30 – Početak srednjovjekovnog dijela sajma (M. hrvatske):

                        14:30 Gastro ponuda u krčmi „Kod veprove glave“

                        14:30 Streličarski turnir

                        16:00 Predstava za djecu „Princeza i razbojnici“

                        18:00 Bitka za kovnicu novca

                        18:30 Srednjevjekovni fireshow

15:00 – Početak Grahfesta i Eno – gastro prezentacije obrtnika (M. hrvatske)

20:00 – Proglašenje pobjednka Grahfesta (M. hrvatske)

21:00 – Koncert Zlatka Pejakovića (središnji šator)

Prema najavama i dosadašnjim potvrđenim prijavama za sudjelovanje, ovo će biti rekordan Sajam po broju izlagača. Svoje sudjelovanje je potvrdilo više od 100 izlagača iz cijele kontinentalne Hrvatske što je za 20-ak više u odnosu na prošlogodišnji.

blank

I ovogodišnji Sajam će imati međunarodni karakter. Zemlja partner je Slovačka koju će predstavljati gradovi Dolny Kubin i Revuca i općina Jasenova, a međunarodni ton Sajmu dati će i gosti iz prijateljske općine Dobretići (BiH).

Glas o ovogodišnjem Sajmu Slavonski banovac će se posebno dobro čuti u radijskom eteru diljem Hrvatske, obzirom da će u subotu 19. listopada ujutro, iz Pakraca uživo biti emitirana vrlo popularna radijska emisija „Svakom loncu poklopac“ koja se emitira na 2. programu Hrvatskog radija. Prilika je to da se kvalitetno prezentira i Sajam, ali i Pakrac i cijeli ovaj kraj u vrlo popularnoj gastro – turističkoj emisiji koju vodi poznati radijski tandem Mirko Fodor i Andro Tomović.

blank
Old paper on a grunge wood background

I na ovogodišnjem Sajmu u Pakracu očekuju se posjetitelji iz cijele Hrvatske. Potvrđen je dolazak autobusa gostiju i predstavnika medija iz Zagreba, Rijeke, Varaždina, a organizator se pobrinuo i da zainteresirani posjetitelji iz Požege i Daruvara mogu organizirano i besplatno doći na sajam. S autobusnog kolodvora u Požegi autobus za Pakrac kreće u 14 sati, a povratak je planiran oko 22:30. Autobus iz Daruvara, također s autobusnog kolodvora kreće u 14:30, a povratak je također planiran oko 22:30.

blank

Više iz kategorije