Čitanje je uvijek u modi (foto galerija)

Autor: D.K.

POŽEGA – Već tradicionalno, Gradska knjižnica i čitaonica Požega  u blagdansko vrijeme darivanja nagrađuje svoje najvjernije korisnike. Akcija je to koja traje već 12-tu godinu za redom i čija je namjera promovirati i poticati čitanje, ne samo među onima koji već poznaju dobrobiti čitanja već i među onima koji bi mogli postati potencijalni korisnici raznovrsne kulturne ponude požeške knjižnice i čitaonice.

Najmlađa najčitateljica ove je godine trogodišnja Tena Kelam Delić, korisnica usluga dječjeg odjela kojoj je nagradu uručio zamjenik gradonačelnika Mario Pilon. U kategoriji predškolskog uzrasta najčitetelj je Šime Gugić, a školski uzrast ponosno zastupaju najčitetelji Ignacija Rotim i Marin Milevoj. Najčitetatelji s odjela za odrasle su Sanja Antolović, Mirjana Čolić, Vladimir Mandić, Josip Rosipal i Ankica Vujnović, dok su najkorisnici glazbenog odjela Dario Matešić i Ivka Šimunović te studijskog odjela Rafo Stanković.

U protekloj godini najbolju suradnju u kategoriji suradnje s kulturnim i pedagoškim ustanovama s knjižnicom je ostvario Gradski muzej, a nagradu je u ime te ustanove primila ravnateljica muzeja Maja Žebčević Matić dok je najvjernija obitelj Ćavar, a nagradu su primili Ankica, Tomislava i blizanci Mihael i Stjepan Ćavar.

Posebnu nagradu kao najvjerniji član ove je godine dobila je Zlatica Heinelt, dok je Ema Uršić dobila  nagradu za sudjelovanje u nacionalnom kvizu za poticanje čitanja. Svi najkorisnici Gradske knjižnice i čitaonice dobili su nagrade po mjeri svog užitka – knjige i godišnju članarinu knjižnice.

/Foto: D.Mirković/

no images were found

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek