Četvero novih stručnjaka iz Požeštine certificirani za EU fondove

Autor: M.B.

PAKRAC / POŽEGA – Nakon višemjesečne edukacije Vlatka Švajda Bartaky, Dijana Ferković, Josip Soudek i Marijana Grizelj-Paulić iz LAG-a Barun Trenk stekli su certifikat za stručnjaka za EU fonodove. Svečana dodjela certifikata održana je u konferencijskoj dvorani Poduzetničkog centra Pakrac gdje se i odvijala edukacija od siječnja do travnja ove godine.

Edukaciju je provodila tvrtka Cognita iz Zagreba. Saša Dumić, direktor Cognite koja se 11 godina bavi edukacijama istaknuo je da  VCC certifikat  daje zaposlenicima i poslodavcima u Europi standard koji potvrđuje kompetencije osoba, usklađen je s EU kvalifikacijskom okvirom i certifikat se upisuje u Europsku putovnicu vještina (Europass) koja je zamjena za nekadašnju radnu knjižicu. Razvila ga je poljska kompanija na temelju iskustava Poljske koja je od 2007. do 2013. godine povukla 100 milijardi eura kroz fondove EU. Uz teoretkse podloge, svi polaznici su u parovima u praktičnom dijelu do detalja razrađivali određenu ideju. Za potrebe LAG-a Barun Trenk razvijen je turistički projekt Arheološkog parka Kaptol te “Elektromobilnost za budućnost” koji za cilj ima osposobiti dugotrajno nezaposlne osobe kao mehaničare za eko automobile.

Na svečanoj dodjeli bili su nazočni i novi certificirani stručnjaci iz Lipika, Pakraca, Novske i Zagreba, a svima je prezentirana ponuda lipičko-pakračkog kraja. Zajednički su obišli Državnu ergelu Lipik, jezero Raminca, Toplice Lipik i Planinarski dom Omanovac.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: