Četri lovca Slavonca iz Kutjeva primili odličja za 40 godina lovačkog staža /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

Uz podnošenje izvješća o radu za prošlu godinu, koja su prihvaćena, članovi Lovačkog društva Slavonac iz Kutjeva na svojoj su 85. godišnjoj skupštini imali i izborni dio pa je produljen mandat za još četiri godine predsjedniku Ivici Pospišilu, potpredsjedniku Branku Mihalju, tajniku Predragu Živkoviću, lovniku Silviju Čvarku i lovočuvaru Željku Starčeviću, kao i Izvršnom odboru.

Na skupštini je predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije Branko Bertelović uručio odlikovanja trećeg reda Hrvatskog lovačkog saveza četvorici lovaca sa 40 godina staža, a to su Branko Mihalj, Mato Hruška, Tomislav Crnjac i Veselko Marković.

-Aktivnosti, radne akcije i lovovi u prošloj godini su bili smanjeni zbog pandemije korona virusa, a nabavljeni su fazanski pilići i prsluci za lovce uz potporu grada Kutjeva, te uređeni prateći prostori i prilazni put do lovačkog doma pod Krndijom – istakao je u izvješću predsjednik Ivica Pospišil.

Tajnik društva Predrag Živković je naglasio suradnju sa gradom i udrugama toga kraja, te upozorio na rast šteta od divljači, a lovnik Silvio Čvarak pohvalio je odgovornost lovaca i dobro ponašanje tijekom lova, te dobru ocijenjenost trofeja jelena lopatara i muflona.

Pedesetak lovaca ovog društva izvezli su kukuruz, jabuke i sol za divljač, a upozoreno je na potrebu većeg odaziva u lov na štetočine, te izgradnju hranilišta kojih nema dovoljno u nizinskom dijelu lovišta što je upozorio provoditelj lovno-gospodarske osnove Tomislav Crnjac.

-Vaše društvo je među najboljima u županiji, imate dobru suradnju sa svima, a županijski savez će vam i dalje biti na pomoći – istakao je pozdravljajući skupštinu čelnik Lovačkog saveza županije Branko Bertelović, te upozorio na strogoću inspekcija prilikom nadzora lovišta.

Donijet je plan rada kojim predviđaju nastavak uređenja lovačkog doma, saniranje odrona zemlje uz taj objekt, te ugradnju solarnih panela na dom za što im je grad Kutjevo izdvojio 30 tisuća kuna.  

Foto: D. Mirković

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88