Četiri pojedinca, ustanova i udruga dobili zahvalnice, te učenik i student novčane nagrade (FOTO GALERIJA)

Autor: DK

KAPTOL – Polaganjem vijenaca kod križa na mjesnom groblju počela je proslava Dana općine Kaptol, te njenog zaštitnika sv. Petra i Pavla, a nastavljena je svečanom sjednicom Općinskog vijeća koju je otvorio njegov predsjednik Damir Poljanac, da bi načelnik kaptolačke općine Mile Pavičić potom govorio o ulaganjima i razvoju u prethodnom razdoblju.

Mile Pavičić, načelnik općine Kaptol

-Mi po pokazateljima spadamo u srednje općine na području RH, no po proračunskim prihodima nakon ukidanja statusa brdsko-planinskog područja i provedene porezne reforme tijekom prošle godine nismo u poziciji u kojoj smo bili do 2015. godine – istakao je Pavičić dodajući da su prihodi pali za više od 40 posto tako da su osuđeni na golo preživljavanje. Unatoč tomu kroz IPARD program ostvaren je projekt izgradnje sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda naselja Češljakovci i Golo Brdo vrijedan 5 miliujuna kuna, a dobiveno je 140 tisuća kuna za uređenje doma u Novim Bešincima što je ukupno stajalo 170 tisuća.

-Nastavili smo i u novonastalim okolnostima i to vlastitim sredstvima radove na komunalnoj infrastrukturi i to sustavu odvodnje u Kaptolu i Komarovcima gdje je uloženo 350 tisuća kuna, a u suradnji sa Fondom za energetsku učinkovitost 800 tisuća je uloženo u obnovu 20 obiteljskih kuća-ističe nadalje Pavičić. Zahvalio je udrugama, osnovnoj školi i pojedincima na dobrom radu i suradnji.

Načelnik Pavičić i predsjednik vijeća Poljanac uručili su zahvalnice općine koje su dobili DVD Golo Brdo, Osnovna škola Vilima Korajca, te zaslužni pojedinci Peter Logar(Tirol-Austrija za donaciju vatrogasnih vozila), poljoprivrednik Zdenko Maglajić iz Podgorja, Darko Puljašić, ravnatelj Doma zdravlja županije za suradnju kod obnove zgrade ambulante, te Slobodan Manović Kaptolčanin koji živi u Požegi. Uz to student Mato Manović i osnovac Nikola Ištvanić dobili su za plodne aktivnosti i rezultate u nastavi novčane nagrade od tisuću kuna.

-Krasi vas zajedništvo,mnogo ste postigli u teškim uvjetima, a ova općina pokazuje što njeno djelovanje znači ovdašnjim žiteljima – kazala je čestitajući Dan općine u ime gradonačelnika i načelnika općina Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice. Čestitke je uputio i načelnik prijateljske općine iz susjedne Mađarske, a svečanosti u nazočili brojni načelnici i zamjenici susjednih općinai, kao i načelnici općina iz Virovitičko-podravske i Bjelovarsko-bilogorske županije s kojima Kaptolčani surađuju.

Alojz Tomašević, požeško-slavonski župan

-Uz vaše zajedništvo svi možemo suradnjom i razumijevanjem mnogo učiniti na razvoju, stoga pokrenimo gospodarstvo jer Slavonija ima potencijala – istakao je čestitajući praznik požeško-slavonski župan Alojz Tomašević s kojim su bili zamjenici Željko Jakopovići Ferdinand Troha.  On je pozvao mlade ljude da ostaju na ovim prostorima gradeći svoj zavičaj, te istakao da poveznica poljoprivrede i turizma može donijeti boljitak Slavoniji i smanjiti uvoz.

Na početku sjednice državnu himnu izveo je zbor Matice umirovljenika općine Kaptol, učenici Ivan Poljanac i Lucija  Barić u kazivanjima o šijačkom kraju predstavili su znamenite povijesne ličnosti iz Kaptola i okolice, a na kraju svečanosti nastupio je ženski tamburaški sastav Bećaruše iz Grabarja.

/Foto: D.Mirković /

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: