Četiri nekadašnja razreda požeške Tehničke škole zajedno proslavili 20 godina svoje mature

Autor: Jelenko Topić

Gotovo 60 nekadašnjih učenika Tehničke škole Požega okupili su se na zajedničkoj proslavi 20 godina završetka školovanja i mature. Riječ je o ukupno polaznicima četiri razreda od kojih su dva za zanimanja  elektrotehničara, te po jedan strojarski tehničari i elektromehaničari sa trogodišnjim školovanjem. Tu sa njima su bili ondašnji njihovi profesori Zoran Čerti(kasnije je bio ravnatelj ove škole), te Krešimir Jambrek i Branko Zamaklar.

Bilo je tu mnogo poznatih lica kao što su glazbenici nekih požeških tamburaških i zabavnih sastava, zatim Ivica Ribičić, predsjednik Gradskog vijeća Kutjeva, poduzetnik Denis Soldo, županijski vatrogasni zapovjednik Josip Ugrin i mnogi drugi. Dio školskih vršnjaka došao je na ovu feštu iz Austrije, Zagreba, Osijeka i drugih krajeva. Uz objekte Zlatnog Luga u Donjim Emovcima gdje su se okupili upriličeno je zajedničko fotografiranje bivših učenika svakog pojedinih razreda.

-Svi su zahvalni što su tada završili srednju školu jer su to bila teška poslijeratna vremena – kazao nam je prof. Zoran Čerti i dodao da su se svi dobro snašli u životu, postali svoji ljudi i samostalno žive sa svojim obiteljima i potomstvom.

Tijekom druženja nastupio je Danko Franić-Cocktail band zabavljajući ih do kasno u noć.

Foto: D. Mirković [FGAL id=257683]

Više iz kategorije