Čestitajući rođendan gospođi Ilinki gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir uručio Zahvalnicu grada obitelji Grozdanoski (FOTO)

Autor: D.K.

KUTJEVO – Slučajno ili ne, danas je kutjevački gradonačelnik Josip Budimir pokucao na vrata obitelji Mladena-Makija i Ilinke Grozdanoski u Kutjevu želeći im osobno uručiti Zahvalnicu grada Kutjeva za osobite zasluge u obrtničkoj djelatnosti te zasluge u razvoja sporta i donacije.

Uz uručenje hvalevrijednog priznanja obitelji Grozdanoski gradonačelnik Budimir iskoristio je prigodu i čestitao 67. rođendan, kako je rekao, njemu uvijek dragoj i srdačnoj sugrađanki Ilinki koja svojom vedrinom, razdraganošću i srdačnošću uvijek pozitivno zrači šireći pozitivnu energiju na sve one s kojima se susretne, a posebno svoje prijatelje.

Rijetko se gdje može naći osoba, poput gospođe Ilinke, koja uz svoju rodnu grudu, Makedoniju, toliko voli zemlju u kojoj živi, Hrvatsku, Slavoniju, a posebno grad Kutjevo. Neizmjernu ljubav ima gospođa Ilinka prema Kutjevu i ljudima s kojima živi gotovo 50 godina koju mnogi njeni susjedi i sugrađani žele susresti i prozboriti s njom koju riječ.

Pekara Grozdanoski u Kutjevu posluje već 46 godinu za što je prošle godine gospodinu Mladenu uručeno priznanje Obrtničke komore Požeško-slavonske županije. Poslovanje je danas preuzeo sin Mladena i Ilinke, Dino, koji se nastavio baviti zanatom kojeg je preuzeo s punim povjerenjem i odgovornosti od svog oca.

-Iznimna mi je čast što Vam mogu uručiti ovu Zahvalnicu koju ste svojim poštenim radom, trudom i zalaganjem kroz sve ove godine zaslužili. Ovo je mali znak pažnje i poštovanja prema Vama. Vi ste zaslužili još više pažnje s naše strane jer ste kroz svoj dugogodišnji rad dali veliki doprinos u razvoju ovog našeg kraja i grada. Niste samo dali doprinos u razvoju gospodarstva, svesrdno ste pomagali i u razvoju sporta. Kamo sreće da imamo još takvih ljudi kojima sigurno možete biti uzor – rekao je gradonačelnik Budimir prilikom susreta s gospodinom Mladenom Grozdanoskim.

Ugodno iznenađeni i vidno uzbuđeni Maki i Ilinka teško su izgovarali riječi zahvale svom gostu gradonačelniku Josipu Budimiru kojeg su ugostili u toplini svog doma.

-Hvala vam od srca. Ugodno sam iznenađen. Zahvalnicu koju sam primio puno mi znači. Primio sam i onu od Obrtniče komore ali ova mi je ipak draža jer sam ju dobio od vas, mog gradonačelnika iz mog grada u kojem sam tolike godine radio i ostao živjeti u njemu – vidno uzbuđen izgovorio je riječi zahvale Mladen–Maki Grozdanoski kojemu se u zahvali pridružila supruga Ilinka koja je naglasila kako su oni dok su aktivno radili, da su radili s velikom ljubavlju. Također je naglasila gospođa Ilinka kako je svugdje lijepo i da je prošla cijelu EU i tri kontinenta. Nigdje nije ljepše od Hrvatske i Makedonije, a u Hrvatskoj u Slavoniji i Kutjevu. Ovdje je najbolji narod koji ima toplinu kao i onaj moj u Makedoniji – rekla je Ilinka.

Prilikom boravka gradonačelnika Budimira kod obitelji Grozdanoski nakratko je u čestitare stigao i bivši gradonačelnik Kutjeva Ivica Nikolić koji ima dugu tradiciju čestitanja rođendana cijenjenoj gospođi Grozdanoski.

Više iz kategorije