Cesta nam je zadnji put nasuta prije predprošlih lokalnih izbora (FOTO)

Autor: Jelenko Topić

MALI BILAČ – Ovo selo pripada gradu Pleternici, datira od kraja 17 stoljeća, a u njemu trenutno u selu žive tri obitelji sa dvadesetak stanovnika. Bave se poljoprivredom i stočarstvom.Tu svaki dan dva puta dolazi autobus koje prevozi đake i ostale seljane u grad Pleternicu.

-Lokalna cesta koja vodi u selo je u jako lošem stanju, jer se Komunalni odjel grada Pleternice, pa tako i gradske vlasti o njoj ne brinu. Zadnji put je nasipana za lokalne izbore 2009. godine i to minimalno samo da se vidi da je nešto dovezeno- upozorili su nas žitelji Malog Bilča koji nadalje tvrde da od tada ništa nije rađeno na održavanju ceste premda je poslano nekoliko zahtjeva svake godine. Ostala su samo obećanja i ništa drugo.

-Hitno je potrebno dovesti desetak kamiona šljunka jer se uskoro neće moći niti u selo niti iz njega- poručili su nezadovoljni mještani koji se nadaju da neće morati čekati slijedeće lokalne izbore 2017. godine da se cesta sanira. Razlog tomu je i činjenica da je promet tom cestom svakog dana sve gušći jer stanovnici mnogih sela kutjevačkog i pleterničkog kraja tom cestom  i kroz Mali Bilač idu ka Slavonskom Brodu prometujući ka državnoj cesti Našice-Slav. Brod.

Na sve navedeno zatražili smo odgovor i od grada Pleternice kojeg ćemo objaviti i dodati ovom tekstu po dobivanju istog.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: