Cesta Bučje-Lovčić i ove godine bez asfalta – Brođani opet pomiču rok gradnje i to za iduću godinu!

Autor: Jelenko Topić

-Vrijednost radova za traženu dionicu je 3.661.340 kuna sa PDV-om, te je dužina predmetne dionice 1,84 kilometra. Navedena dionica će biti predložena za sljedeću godinu! – stoji u odgovoru Županijske uprave za ceste Brodsko-posavske županije na naš upit o modernizaciji ceste Bučje-Lovčić koja preko Dilj gore povezuje njihovu i Požeško-slavonsku županiju.

Taj zahvat je prvi puta najavljen prije četiri godine, dakle 2016. godine, no radovi nikako da krenu jer ih brođani stalno prolongiraju. Kako je poznato Požežani su prije više od tri godine modernizirali dio te ceste na svojoj strani tj. do granice sa susjedima, pa preostaje da to učine i oni.

Uz dosada modernizirane prometnice to bi bio peti spoj preko Dilj gore, odnosno ukupno deseta cesta koja asfaltom povezuje dvije susjedne slavonske županije.Asfaltiranjem te dionice rasteretit će se susjedni pravci iz Požeštine ka Posavini ponajviše onaj preko Bilica i Grižića, kao i lokalna cesta Drenovac-Bečic-Ciglenik i frekventna prometnica Pleternica-Batrina.

Žiteljima desetak sela toga kraja sa sjeverne i južne strane Dilj gore ova cesta je od velikog značenja.

-Ishođena je građevinska dozvola u travnju 2018. godine. Početak gradnje će biti produžen za plan 2019. godine. Projektantska procjena vrijednosti dionice je 3,66 milijuna kuna ( s PDV-om) – stoji u izjavi za naš medij Županijske uprave za ceste Brodsko-posavske županije pretprošle godine. Prošle smo godine uputili upit i dobili neodređen odgovor.

-Županijska uprava za ceste Brodsko-posavske županije, temeljem izrađene tehničke dokumentacije ishodila je građevinsku dozvolu za gradnju dionice lokalne ceste Lovčić – granica Brodsko-posavske županije. Procijenjena vrijednost radova je oko 4 milijuna kuna. Gradnja narečene dionice nije planirana tijekom 2019. godine. Plan za 2020. godinu usvaja Upravno vijeće ŽUC-a, a potvrđuje Županijska skupština – odgovorio je ravnatelj brodskog ŽUC-a Antun Dukić, dipl. ing. građ.

Čekamo 2021. godinu pa da vidimo hoće li ovim obećanjima doći kraj!

Foto: Arhiva, pozega.eu

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića