Ceciliju nazivaju Kraljiom moderne tamburaške glazbe

Autor: DK

POŽEGA/ORAHOVICA – Sve popularnija solistica orahovačkog kraja Cecilija Rudić, koja je dobila epitet kraljice moderne tamburaške glazbe, nakon uspješnog nastupa na Festivalu „Pjesme Podravine i Podravlja“ u Pitomači sa pjesmom „Blago ima tko ljubavi ima“ niže nastupe promovirajući tako svoj album „Maska“ širom Slavonije, a priprema se za nove nastupe i festivale.

-Završavamo sa pripremama za Aurea fest u Požegi gdje ću nastupiti sa novom pjesmom koju su radili Zora Šutalo i Mirko Šenovski Geronimo. Pomalo se skupljaju ideje i materijali za novi album-kaže nam Cecilija dodavši da se dogovara slavonska jesenska turneja koja bi završila 31.12. na najbolji mogući način uz doček Nove godine. .

Uz radio i TV album promovira na nastupima pa je u Našicama na otvorenom prostoru središnjeg trga pjevala pred pet tisuća posjetitelja!

Inače album „Maska“ potpisuju dobro poznati trio Zora Šutalo, Ivica Murat i Miroslav Škoro. Uz tih petnaestak pjesama po kojima je Cecilija prepoznatljiva na repertoaru ima poneku staru,ali  i novu pjesmu, kako bi ona rekla za svakog ponešto. Davne 1998. godine bila je debitantica na Požeškom festivalu sa pjesmom „Šic,šic macane“, no zadnje tri godine intenzivno radi, stvara i  ulaže za svoju karijeru.

-Snimila sam s albuma spotove za četiri pjesme, od toga dvije u ovoj godini za pjesme „Nepovratno zaljubljena“ i „Hoću lom“, sudjelovala u još tri spota i spotu TS „Garavi“ iz vinkovačkog kraja „Spavaj mali Božiću“,  kao i u dva spota humanitarnog karaktera: „Gunjo moja“ , te spot i pjesma za žene oboljele od karcinoma dojke kojoj je prethodila tužna činjenica da se ženi pjevačici tamburaške glazbe Mariji Pavković dogodila ta sudbina –nastavlja Cecilija.

Tvrdi da je laskavo što je zovu kraljicom moderne tamburaške pjesme i da su ljudi kod nje prepoznali nešto drugačije od drugih, no dodaje da je tamburaška kraljica jedina i prava diva Vera Svoboda s kojom je nastupila na koncertu „Žena ženi“ u Đakovu. Na nastupima je prate tamburaši „Garavi“.

-Suradnja sa Garavima za dobro funkcionira, što se tiče glazbe dobro je, a što vrijeme više odmiče više se svira, sve su uigraniji kvalitetniji, svi dečki  se trude i pokazuju želju za napretkom –naglasila je Cecilija i dodala da su skloni modernijem tamburaškom zvuku u čemu se dobro razumiju. Uz njih ima nastupa sa sastavima Šokci iz Osijeka,Šil dil daj iz Vinkovaca, Aurea bendom iz Požege i drugima.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: