Cecilija pjeva na brodu usred žitnog polja uz glumca Miroslava Škoru

Autor: Jelenko Topić

_AVM8724 (Small)POŽEGA – Sve popularnija pjevačica tamburaške glazbe Cecilija Rudić, poznata u Slavoniji i kao tv voditeljica, snimila je drugi spot i to za pjesmu „Dika mornar“ kojom najavljuje izlazak albuma početkom rujna na kojemu će biti 12 novih pjesama. Objavit će ga prije Aurea festa u Požegi i to u diskografskoj kući Campus Miroslava Škore u čijem su studiju Katakomba snimljene sve pjesme.

Pjesma „Dika mornar“u video izdanju u Etno kući Bello i polju kraj Alaginaca

-Nakon hit pjesme „Bećaruša“ sa novog albuma odlučili smo se za snimanje spota za pjesmu “Dika mornar“ s kojom, ako bude bila upola prihvaćena kao pjesma „Bećaruša“,  ću biti  presretna-kaže Ciclija čije je video uradak snimljen u Etno kući Bello u Pleternici, te na žitnim poljima iznad sela Alaginci kraj Požege. Dodaje da je tijekom snimanja atmosfera zaista bila radna, malo su kuhali, peglali, hranili živad, trčali po polju,ganjali Dalmatinke sa broda u snu dike (na pravom bijelom brodu u žitnim poljima) i sve to da bi dočarali priču pjesme. Pjesma je sve samo ne dalmatinska! Ipak je u pjesmi snaša Slavonka koja ima malih problema sa svojim dikom Slavoncem koji bi silom otišao na more i postao mornar. Snaša mu to ne dopušta jer ona ima sve što poželi u Slavoniji i silno se trudi to svom mužu pojasniti, no on je to malo smetnuo s uma. Snaša se kroz pjesmu i u spotu svim silama trudi zadržati svog Diku mornara u Slavoniji.

Kako je Miroslav Škoro dio tima koji radi na stvaranju Cecilijinog novog albuma, koji je ujedno i autor pjesme „Dika mornar“, bilo je logično da on uz svoje velike glumačke vještine i ekranizira ulogu dike mornara. Pjesma je nastala prije dvije godine kada je Požežanka Zora Šutalo,inače autorica teksta „Bećaruša“, predložila Škori da napiše pjesmu u kojoj će povezati Slavoniju i Dalmaciju na način da pjesma ima dalmatinski melos odsviran na tamburi. Nakon te ideje nastavljena je suradnja stvaranjem 12 novih pjesama. Na albumu već dvije godine rade vrhunski glazbenici Miroslav Škoro i Ivica Murat, a još se rađaju neke nove suradnje kao napr. sa TS Garavi s kojima često Cecilija nastupa, te sa DJ Tronic sa  remixiranom verzijom pjesme „Nepovratno zaljubljena“ – Balkan mix“.

-Zadnjih godinu-dvije u mom studiju radimo na ovom albumu, ovo je vesela pjesma, govori o bračnom paru koji ima malih problema jer, eto, muž je malo poludio. Uvijek kada netko malo poludi bude veselo. S obzirom na to da je trebalo odigrati tog blesavog muža, a ja imam 25-godišnje iskustvo, mislim da to nitko ne može bolje od mene. Možda bi mogao Mlikota ali on nema takvog iskustva ja sam bolji glumac za to – našalio se Miroslav Škoro.

Na snimanju spota sudjelovalo je oko 40 sudionika među kojima su bili scenografi, operateri rasvjete i zvuka, snimatelji na čelu sa režiserom, a sve to je angažirala produkcija  Foto art Domagoj Topić iz Osijeka.

Očekuje se da uz požeški festival bude predstavljen novi album Cecilije, a vidio spot i prije te glazbene priredbe.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot