Požega.eu

Caritas Požeške biskupije donirao Općoj županijskoj bolnici uređaj vrijedan 150 tisuća kuna /FOTO/

PRIJE 6 GODINA
TEKST: D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Požega.eu | Caritas Požeške biskupije donirao Općoj županijskoj bolnici uređaj vrijedan 150 tisuća kuna /FOTO/ Požega.eu | Caritas Požeške biskupije donirao Općoj županijskoj bolnici uređaj vrijedan 150 tisuća kuna /FOTO/

PRIJE 6 GODINA
TEKST: D.K.

POŽEGA - Caritas Požeške biskupije donirao je Općoj županijskoj bolnici Požega za Neurološku polikliniku vrijedan medicinski aparat TCD uređaj Multi DOP T digital kojim će se poboljšati pružanje medicinske usluge pacijentima. Na svečanoj primopredaji uz ravnatelja požeške bolnice prof.dr.sc. Željka Glavića, njegovih suradnika i osoblja u Neurološkoj poliklinici bio je i požeški biskup msgr. dr. Antun Škvorčević koji je i blagoslovio novi donirani uređaj.

-Zahvaljujući našem biskupu i Caritasu Požeške biskupije bolnica je dobila uređaj vrijedan 150 tisuća kuna. Uređaj koji imamo dužni niz godina zamijenit ćemo s novim čime će se poboljšati kvaliteta dijagnosticiranja bolesti. To nam je poklon koji će svakako smanjiti liste čekanja - istakao je prof.dr.sc. Željko Glavić ravnatelj požeške bolnice.

Donirani uređaj će pomoći u terapijsko-dijagnostičkim postupcima kod neuroloških bolesnika za utvrđivanje celebralne cirkulacije i bolesti.

-Prije 35 godina takva vrsta pregleda je uvedena u neurološku praksu. Ubrzo je, 15 godina potom, stigao i prvi aparat u požešku bolnicu za ispitivanje cirkulacije mozga. Od tada postoji kontinuitet rada u požeškoj bolnici za ispitivanje krvnih žila mozga. Bolesti srca i krvnih žila danas su epidemiološki problem u svijetu. Bolesti krvnih žila vrata veliki su problem kako u razvijenom svijetu tako i Hrvatskoj. Donirani aparat će služiti u dijagnostičke, a potom i terapijske svrhe kod bolesnika gdje možemo otkrit je li smanjen protok dotoka krvi. To je nastavak dijagnostičke prakse koju imamo duži niz godina - rekao je prim.dr. Borislav Vuković.

Donirani aparat je tehnološki najnapredniji u današnjici na čemu je osoblje bolnice zahvalilo biskupu na daru.Donaciji uređaja prethodilo je služenje svete mise u bolničkoj kapelici koju je predvodio požeški biskup msgr. dr. Antun Škvorčević povodom svjetskog Dana bolesnika koji se obilježava 11.veljače. Na misnom slavlju koncelebrirali su prepošt Stolnog kaptola i katedralni župnik preč. Ivica Žuljević i bolnički dušobrižnik vlč. Dragoslav Kozić.  

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.