Caritas Požeške biskupije donirao Općoj županijskoj bolnici uređaj vrijedan 150 tisuća kuna /FOTO/

POŽEGA – Caritas Požeške biskupije donirao je Općoj županijskoj bolnici Požega za Neurološku polikliniku vrijedan medicinski aparat TCD uređaj Multi DOP T digital kojim će se poboljšati pružanje medicinske usluge pacijentima. Na svečanoj primopredaji uz ravnatelja požeške bolnice prof.dr.sc. Željka Glavića, njegovih suradnika i osoblja u Neurološkoj poliklinici bio je i požeški biskup msgr. dr. Antun Škvorčević koji je i blagoslovio novi donirani uređaj.

-Zahvaljujući našem biskupu i Caritasu Požeške biskupije bolnica je dobila uređaj vrijedan 150 tisuća kuna. Uređaj koji imamo dužni niz godina zamijenit ćemo s novim čime će se poboljšati kvaliteta dijagnosticiranja bolesti. To nam je poklon koji će svakako smanjiti liste čekanja – istakao je prof.dr.sc. Željko Glavić ravnatelj požeške bolnice.

Donirani uređaj će pomoći u terapijsko-dijagnostičkim postupcima kod neuroloških bolesnika za utvrđivanje celebralne cirkulacije i bolesti.

-Prije 35 godina takva vrsta pregleda je uvedena u neurološku praksu. Ubrzo je, 15 godina potom, stigao i prvi aparat u požešku bolnicu za ispitivanje cirkulacije mozga. Od tada postoji kontinuitet rada u požeškoj bolnici za ispitivanje krvnih žila mozga. Bolesti srca i krvnih žila danas su epidemiološki problem u svijetu. Bolesti krvnih žila vrata veliki su problem kako u razvijenom svijetu tako i Hrvatskoj. Donirani aparat će služiti u dijagnostičke, a potom i terapijske svrhe kod bolesnika gdje možemo otkrit je li smanjen protok dotoka krvi. To je nastavak dijagnostičke prakse koju imamo duži niz godina – rekao je prim.dr. Borislav Vuković.

Donirani aparat je tehnološki najnapredniji u današnjici na čemu je osoblje bolnice zahvalilo biskupu na daru.

Donaciji uređaja prethodilo je služenje svete mise u bolničkoj kapelici koju je predvodio požeški biskup msgr. dr. Antun Škvorčević povodom svjetskog Dana bolesnika koji se obilježava 11.veljače. Na misnom slavlju koncelebrirali su prepošt Stolnog kaptola i katedralni župnik preč. Ivica Žuljević i bolnički dušobrižnik vlč. Dragoslav Kozić.

 

0 Comment