Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Čak 24 vozača u mjesec dana s visokim koncentracijama alkohola u krvi – represivne mjere trebaju biti još veće!

PRIJE 2 GODINE
TEKST: D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

PRIJE 2 GODINE
TEKST: D.K.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

2,76 promila (37-godišnjak); 2,55 (40-godišnjak); 2,43 (45-godišnjak); 2,21 (25-godišnjak); 2,18 (32-godišnjak); 2,17 (57-godišnjak); 2,14 (59-godišnajk); 2,12 (28-godišnjak); 2,09 (40-godišnjak); 1,91 (40-godišnjak); 1,86 (30-godišnjak); 1,79 (25-godišnjak); 1,67 (48-godišnjak); 1,66 (22-godišnjak); 1,60 (47-godišnjak); 1,53 (61-godišnjak); 1,53 (26-godišnjak); 1,43 (21-godišnjak); 1,40 (31-godišnjak); 1,32 (44-godišnjak); 1,17 (32-godišnjak); 1,25 (32-godišnjak); 1,12 (23-godišnjak); 0,92 (21-godišnjak) i 0,62 (48-godišnjak)

Kroz dnevna izvješća koja dobivamo iz Policijske uprave požeško-slavonske analizirali smo koliko su policijski službenici zatekli vozača za upravljačem vozila odnosno motocikla pod utjecajem alkohola. Analizirali smo i koliko je bilo onih koji ugrožavali javni red i mir te vrijeđali i omalovažavali policijske službenike u pri njihovim postupanjima.

Tako su policijski službenici prilikom postupanja u subotu 30. travnja 2022. oko 2.20 sati u Kutjevu u Ulici Republike Hrvatske, prilikom nadzora prometa zaustavili motocikl marke „Kawasaki“, požeških registarskih oznaka, kojim je bez kacige, pod utjecajem alkohola od 1,66 promila i prije stjecanja prava na upravljanje upravljao 22-godišnjak.

Dan kasnije, u nedjelju 1. svibnja 2022. oko 2.30 sati u mjestu Mihaljevci, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zaustavili osobni automobil kojim je pod utjecajem alkohola od 2,12 promila upravljao 28-godišnjak.

Istog dana, u nedjelju 1. svibnja 2022. oko 20.40 sati u mjestu Kaptol, 32-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 1,25 promila omalovažavao i vrijeđao policijske službenike. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 32-godišnjak je uhićen i smješten  u posebnu prostoriju policije te će biti priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Požegi, a protiv njega slijedi i optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Alkoholiziranim vozačima nije problem bio niti sjesti za upravljač vozila u sred bijela dana pa su tako 1.svibnja oko 16.05 sati u Požegi u Zagrebačkoj ulici, policijski službenici su zaustavili osobni automobil kojim je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,67 promila upravljao 48-godišnjak.

Nešto kasnije, oko 17.25 sati u mjestu Prekopakra u prometu je zatečen 25-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, kutinskih registarskih oznaka, a pod utjecajem alkohola od 2,21 promil.

Svi počinitelji su smješteni u posebnu prostoriju policije i protiv njih slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U ponedjeljak 2. svibnja 2022. oko 1.20 sati u Požegi u Ulici Eugena Podubskog, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zaustavili osobni automobil marke „Renault“, požeških registarskih oznaka, kojim je prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 1,43 promila upravljao 21-godišnji višestruki počinitelj prometnih prekršaja.  21-godišnjak je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije te će biti priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Požegi i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa, a također mu je privremeno oduzeto vozilo kojim je upravljao.

Između mjesta Pleternica i Frkljevci u srijedu 4. svibnja 2022. oko 12.45 sati, policijski službenici su u prometu zatekli 61-godišnjaka koji je upravljao biciklom pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,53 promila. Također je utvrđeno da kod sebe nije imao osobnu iskaznicu niti bilo koji drugi dokument kojim bi se utvrdio njegov identitet. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 61-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o osobnoj iskaznici.

Pod utjecajem alkohola od 2,55 promila skrivio prometnu nesreću u subotu 7. svibnja 2022. oko 16.30 sati u Pakracu u Ulici Vinka Rehaka, 40-godišnji vozač. Upravljao je osobnim automobilom marke „Fiat“, virovitičkih registarskih oznaka, skretao je u ulicu udesno iako se nalazio vidno postavljeni prometni znak da je cesta zatvorena za sav promet te je vozilom prešao preko betonskog rubnika, nastavio se kretati, udario u betonski stup javne rasvjete u vlasništvu Grada Pakraca, a potom u prometni znak u vlasništvu „Hrvatskih cesta“. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 40-godišnjak je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U subotu 7. svibnja 2022. oko 17.50 sati u Kutjevu u Ulici Eugena Kvaternika, 48-godišnji vozač je pod utjecajem alkohola od 0,62 promila upravljao mopedom marke „Kymco“, požeških registarskih oznaka te uslijed neprilagođene brzine pao s mopeda na kolnik. U prometnoj nesreći vozač je teško ozlijeđen i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U nedjelju 8. svibnja 2022. oko 4.30 sati u Požegi u Ulici Pod gradom, u prometu je zatečen osobni automobil marke „Audi“, požeških registarskih oznaka, a kojim je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,18 promila upravljao 37-godišnjak. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 37-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Policijski službenici su prilikom kontrole prometa zaustavili teretni automobil marke „Citroen“, požeških registarskih oznaka u utorak 10. svibnja 2022. oko 18.30 sati u mjestu Kula, kojim je pod utjecajem alkohola od 1,91 promil upravljao 40-godišnjak. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 40-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U četvrtak 12. svibnja 2022. oko 0.25 sati u Požegi u Frankopanskoj ulici, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zaustavili osobni automobil marke „Fiat“, požeških registarskih oznaka, kojim je pod utjecajem alkohola od 2,17 promila upravljao 56-godišnjak. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 56-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

29-godišnjak upravljao mopedom prije stjecanja prava na upravljanje u petak 13. svibnja 2022. oko 11 sati u mjestu Frkljevci. Policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili moped marke „Explorer“, zagrebačkih registarskih oznaka, kojim je prije stjecanja prava na upravljanje upravljao 29-godišnjak, koji kod sebe nije imao osobnu iskaznici niti bilo koji drugi dokument kojim bi se utvrdio identitet, također je utvrđeno da  je višestruki počinitelj prometnih prekršaja. 29-godišnjak je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije te će biti priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Požegi i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o osobnoj iskaznici, a također mu je privremeno oduzeto vozilo kojim je upravljao.

U Požegi, u Dubrovačkoj ulici, u subotu 14. svibnja 2022. oko 23.40 sati, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zaustavili teretni automobil marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, kojim je pod utjecajem alkohola od 1,86 promila upravljao 30-godišnjak. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 30-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U nedjelju 15. svibnja 2022. oko 0.45 sati u Pakracu u Bolničkoj ulici u ugostiteljskom objektu, 24-godišnjak pod utjecajem alkohola od 2,06 promila i 28-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,01 promila su se verbalno i tjelesno sukobili, a prilikom postupanja policijskih službenika 24-godišnjak je omalovažavao i vrijeđao policijske službenike. 24-godišnjak je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije te će biti priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru, a protiv oba počinitelja  slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Oko 1.50 sati u utorak 17. svibnja 2022. u Požegi u Ulici Arslanovci, 21-godišnjak (1,73 promila) i 37-godišnjak (2,76 promila) su iz kuće putem zvučnika glasno reproducirali glazbu te vikali i galamili čime su remetili noćni mir građana. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja obojica su smještena u posebnu prostoriju policije i protiv njih slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

U srijedu 18. svibnja 2022. oko 19 sati u mjestu Kuzmica, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zaustavili osobni automobil marke „Opel“, požeških registarskih oznaka, kojim je pod utjecajem alkohola od 1,60 promila upravljao 47-godišnjak, koji je odbijao dati na uvid bilo kakve dokumente, a prilikom postupanja je vrijeđao i omalovažavao policijske službenike. 47-godišnjak je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije te će biti priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Požegi, a protiv njega slijedi i optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o osobnoj iskaznici.

U Pleternici u subotu 21. svibnja 2022. oko 16.15 sati na raskrižju ulica Ivana Šveara-Matije Gupca-Stjepana Radića, 40-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,09 promila upravljao motociklom marke „Honda“, novogradiških registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad motociklom te udario u betonski ivičnjak. U prometnoj nesreći 40-godišnjak je lakše ozlijeđen i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U petak 27. svibnja 2022. oko 8.55 sati u Pakracu u Aleji Kestenova, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili teretni automobil marke „Fiat“, talijanskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 59-godišnjak. Utvrđeno je da se kretao u suprotnom ili zabranjenom smjeru i pod utjecajem alkohola od 2,14 promila. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 59-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni  nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U subotu 28. svibnja 2022. oko 19.15 sati u Pakracu u Bolničkoj ulici, 26-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 1,53 promila upravljao osobnim automobilom marke „Audi“, daruvarskih registarskih oznaka nije se kretao sredinom obilježene prometne trake te je vozilom sletio s kolnika i udario prednjim dijelom vozila u drvo i rasvjetni stup u vlasništvu grada Pakraca. U prometnoj nesreći vozač i 19-godišnja putnica su lakše ozlijeđeni i protiv vozača slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U nedjelju 29. svibnja 2022. oko 1.10 sati u Kutjevu, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zaustavili traktor marke „Zetor“, požeških registarskih oznaka, a kojim je pod utjecajem alkohola od 1,32 promila upravljao 44-godišnjak. Utvrđeno da je upravljao prije stjecanja prava na upravljanje i da je višestruki počinitelj prometnih prekršaja. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 44-godišnjak je uhićen i smješten u posebnu prostoriju i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U nedjelju 29. svibnja 2022. oko 2.25 sati u Pakracu, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil marke „Fiat“, daruvarskih registarskih oznaka, a kojim je kao mladi vozač i pod utjecajem alkohola od 0,92 promila upravljala 21-godišnjakinja. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 21-godišnjakinja je smještena u posebnu prostoriju policije i protiv nje slijedi prekršajni  nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U nedjelju 29. svibnja 2022. oko 6.20 sati u Požegi u Industrijskoj ulici, 23-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 1,12 promila upravljao osobnim automobilom marke „BMW“, njemačkih registarskih oznaka, kojemu je isteklo važenje prometne dozvole i osiguranje, pretjecao je automobil ispred sebe a da se nije uvjerio da to može učiniti sigurno, te je prednjim desnim dijelom udario u zadnji lijevi kotač osobnog automobila marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka kojim je upravljao 25-godišnji vozač pod utjecajem alkohola od 1.79 promila. Nakon udara dolazio do zanošenja „BMW“-a i slijetanja s ceste na bankinu a potom do udara u hidrant u vlasništvu Grada Požege i metalnu ogradu u vlasništvu Poduzetničkog inkubatora. 23-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, dok protiv 25-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Policijski službenici su u ponedjeljak 30. svibnja 2022. oko 0.20 sati u Požegi u Ulici Svetog Roka,  prilikom kontrole prometa zaustavili osobni automobil marke „Opel“, požeških registarskih oznaka, kojim je pod utjecajem alkohola od 2,43 promila upravljao 45-godišnjak. Utvrđeno je da kod sebe nije imao vozačku dozvolu ni osobnu iskaznicu niti bilo koji dokument  kojim bi se utvrdio identitet. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 45-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, i Zakona o osobnoj iskaznici.

Prilikom nadzora prometa u utorak 31. svibnja 2022. oko 21.25 sati u mjestu Kuzmica, policijski službenici su zaustavili osobni automobil marke „Opel“, požeških registarskih oznaka, kojim je prije stjecanja prava na upravljanje upravljao 21-godišnji višestruki počinitelj prometnih prekršaja. 21-godišnjak je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije te će biti priveden na prekršajni odjel Općinskog suda u Požegi također mu je privremeno oduzeto i vozilo kojim je upravljao, a proziv njega slijedi i optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U utorak 31. svibnja 2022. oko 1.55 sati u Mihaljevcima u Ulici Stjepana Radića, 31-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 1,40 promila upravljao osobnim automobilom marke „Audi“, požeških registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine sletio je na travnatu površinu te udario u prometne znakove u vlasništvu Grada Požege, potom u parkirano vozilo u vlasništvu 53-godišnjaka i u metalnu ogradu u vlasništvu 58-godišnjaka. Protiv 31-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo