Vatrogasci iz Djedine Rijeke, Ruševa, Ljeskovice i Čaglina pokazali visok stupanj spremnosti i uvježbanosti (FOTO GALERIJA)

Autor: D.M.

DJEDINA RIJEKA – Na dojavu o šumskom požaru iznad naselja Djedina Rijeka mobilizirani su vatrogasce tog naselja. Ubrzo su s vatrogasnom traktorskom cisternom došli na mjesto požara. Međutim, požar nošen vjetrom zahvatio je veliki dio šume te je zatražena pomoć Dobrovoljnog vatrogasnog društva Ruševo. Susjedi iz Ruševa s navalnim vozilom pomogli su da se vatrena stihija obuzda i spriječi daljnje širenje požara.

Tako je počela združena vježba Vatrogasnog centra Čaglin u kojoj su sudjelovala društva Ruševo, Čaglin, Ljeskovica i domaćin Djedina Rijeka.

U drugom dijelu vježbe vatrogasci su pod pretpostavkom požara na zgradi pokazali upotrebu opreme s kojom  raspolažu a posebno specijaliziranih sredstava za rad u zatvorenom prostoru. Iz vatrom zahvaćene zgrade izvučene su povređene osobe a požar lokaliziran i ugašen.

Održano je također i natjecanje vatrogasnog podmlatka Ruševa i Čaglina gađanjem mete brentačama. Za djelić sekunde su bili brži mališani Čaglina. Natjecateljima su dodijeljene medalje i pehari.

Na kraju je izvršena analiza vježbe na kojoj predsjednik Vatrogasnog centra Čaglin  Zdenko Šipec nije skrivao zadovoljstvo pokazanom mobilnošću i uvježbanošću. S njim se složio i Željko Petrović, predsjednik Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije koji je nešto više rekao i opremanju ovih društava. Ona je sada na visokom stupnju zahvaljući pomoći Vlade Tirola u Austriji.

S izvedenom vježbom je bio zadovoljan i načelnik Općine Dalibor Bardač, pogotovo što smo na pragu ljetnih mjeseci i žetve kada pripravnost vatrogasaca mora biti pojačana. On je obećao daljnje financiranje vatrogastva unatoč sve većem nedostatku novca u proračunu. Učesnici i gosti vježbe zadržali su se na domjenku u Vatrogasnom domu domaćina.

/Foto: D.Mirković /

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: