Čaglinski učenici preuzeli vlast u mjesnoj općini /FOTO/

Autor: DK

Veselo i razigrano, kako je to uvijek u čaglinskoj osnovno školi. Ovoga puta još veći razlog za veselje bilo je obilježavanje poklada i “preuzimanje” općinske vlasti

Uz učenike veseloj pokladnoj povorci pridružili su se polaznicii igraonice i predškole, što je to za njih bio poseban doživljaj. Bilo je i roditelja, baka i djedova koji su došli gledati razdragane maškare. Ravnateljica Slađana Švajda je vrijedno fotografirala razdragane maškare kako bi se mogla podičiti s još jednom uspješnom školskom manifestacijom.

Nakon školske užine krenuli su u školsku dvoranu gdje je bio izbor najboljih maski. Kako bi sve bilo regularno, ocjenjivački sud u sastavu učiteljice Biljana Bošnjak i Ana Vondraček te učitelj Stjepan Efinger odabrao je najbolje maske. Članovi ocjenjivačkog suda su naglasili kako su svi bili maštoviti i kreativni te da im nije bilo lako donijeti odluku.

Ove godine za najbolje su proglašeni

  1. Limeni i Dorothy: Mateo i Kristijan Burivoda
  2. Minecraft: Noa Bardač
  3. Toni Tomešić

Nakon izbora najboljih više od 140 maskiranih učenika, učitelja te djece koji pohađaju igraonicu i predškolu formiralo je pokladnu povorku i krenulo prema zgradi Općine kako bi od načelnika Dalibora Bardača dobili ključ Općine i preuzeli vlast.

-Načelnik nas je srdačno pozdravio i u kraćem govoru iznio planove za daljnji rad. Pobrojio je sve ono što je do sada napravljeno. Ali maškare nisu bile zadovoljne rečenim. Zato su poveli svog glasnogovornika koji je pročitao sve probleme koji ih muče. Uz malo nećkanja, načelnik je predao ključ Općine i tada je nastalo veliko veselje – rekla je pedagoginja Đurđević.

Za dobru atmosferu pobrinuli su se tamburaši koje vodi Robert Vojvodić te prikaz pravih, pravcatih svatova. Uz ples i pjesmu, veselo su obilježili poklade baš onako, kako i treba biti!

Do idućih poklada zdravi i čili bili i dogodine ih još veselije proslavili!

Foto: S.Š.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: