Čaglinski osnovnoškolci u Osijeku na predavanju o modernim tehnologijama

Autor: Požega.EU

ČAGLIN – U pratnji triju učiteljica Željke Peić, Marine Filipović i Nikoline Pastuović 38 učenika iz Osnovne škole Stjepana Radića Čaglin posjetilo je Osnovnu školu „Mladost“ u Osijeku koja ima status tehnološki opremljene škole, Microsoft showcase škole kojom su se prilikom čaglinski osnovnoškolci imali priliku upoznati se s modernim tehnologijama u nastavi.

Nakon uvodnog izlaganja o aktivnostima škole učenici su bili prisutni na predavanju o osnovama kodiranja i radionica o sigurnosti na internetu. Događanje su organizirali, uz OŠ „Mladost“, Zaklada  „Slagalica“ i Microsoft Hrvatska.

-Učenici su bili podijeljeni u dvije grupe po razredima, a pridružilo im se i 20 učenika škole domaćina. Zajedno su slušali predavanje o implementaciji novih tehnologija u odgojno-obrazovnim institucijama te osnovama kodiranja za najmlađe, a tijekom radionice imali su priliku na tabletima učiti o sigurnosti na internetu – istakla je učiteljica Nikolina Pastuović dodavši kako su učenici trećih razreda učili kako primjenjivati propisana pravila u virtualnom svijetu i kako prepoznati posljedice u slučaju njihovog nepoštivanja, a učenici šestih razreda su imali predavanje o kodiranju i načinu provjere sigurnosti lozinki.

Učiteljica razredne nastave Željka Peić u ime OŠ Stjepana Radića Čaglin zahvalila je na pozivu i suradnji s OŠ „Mladost“, Microsoftu Hrvatska i Zakladi „Slagalica“ na velikom iskustvu i važnosti korištenja tehnologije u svakodnevnoj nastavi i u životu.

-Učenicima je bilo jako zanimljivo na predavanjima i radionicama jer nemaju mogućnost svakodnevnog susretanja s izvođenjem nastave uporabom informatičke i komunikacijske tehnologije. Ovim putem zahvalili smo Microsoftu Hrvatska na stečenom znanju, prigodnim poklonima i ručku te se nadamo uspješnoj daljnjoj suradnji – zaključila je učiteljica Pastuović.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot