Čaglinski osnovnoškolci u Osijeku na predavanju o modernim tehnologijama

Autor: Požega.EU

ČAGLIN – U pratnji triju učiteljica Željke Peić, Marine Filipović i Nikoline Pastuović 38 učenika iz Osnovne škole Stjepana Radića Čaglin posjetilo je Osnovnu školu „Mladost“ u Osijeku koja ima status tehnološki opremljene škole, Microsoft showcase škole kojom su se prilikom čaglinski osnovnoškolci imali priliku upoznati se s modernim tehnologijama u nastavi.

Nakon uvodnog izlaganja o aktivnostima škole učenici su bili prisutni na predavanju o osnovama kodiranja i radionica o sigurnosti na internetu. Događanje su organizirali, uz OŠ „Mladost“, Zaklada  „Slagalica“ i Microsoft Hrvatska.

-Učenici su bili podijeljeni u dvije grupe po razredima, a pridružilo im se i 20 učenika škole domaćina. Zajedno su slušali predavanje o implementaciji novih tehnologija u odgojno-obrazovnim institucijama te osnovama kodiranja za najmlađe, a tijekom radionice imali su priliku na tabletima učiti o sigurnosti na internetu – istakla je učiteljica Nikolina Pastuović dodavši kako su učenici trećih razreda učili kako primjenjivati propisana pravila u virtualnom svijetu i kako prepoznati posljedice u slučaju njihovog nepoštivanja, a učenici šestih razreda su imali predavanje o kodiranju i načinu provjere sigurnosti lozinki.

Učiteljica razredne nastave Željka Peić u ime OŠ Stjepana Radića Čaglin zahvalila je na pozivu i suradnji s OŠ „Mladost“, Microsoftu Hrvatska i Zakladi „Slagalica“ na velikom iskustvu i važnosti korištenja tehnologije u svakodnevnoj nastavi i u životu.

-Učenicima je bilo jako zanimljivo na predavanjima i radionicama jer nemaju mogućnost svakodnevnog susretanja s izvođenjem nastave uporabom informatičke i komunikacijske tehnologije. Ovim putem zahvalili smo Microsoftu Hrvatska na stečenom znanju, prigodnim poklonima i ručku te se nadamo uspješnoj daljnjoj suradnji – zaključila je učiteljica Pastuović.

Više iz kategorije