Čaglinski osnovnoškolci posjetili Osijek i njegove znamenitosti.

Autor: D.K.

ČAGLIN / OSIJEK – Prošle godine Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta raspisalo je natječaj za projekte na temu poticanja učeničke darovitosti ,,Darovitost je uvijek in“ za koji je moderator bila pedagoginja Ljiljana Đurđević, a suradnice na izradi i realizaciji bile su učiteljice Ivana Razumović i Nikolina Pastuović. Projekt je prihvaćen pa je za koji su dodijeljena novčana sredstva kojima je kupljena određena audio-vizualna sredstva, bežični mikrofoni, tzv. bubice, širokopojasni mikrofoni te videokamera.

Uz to i učenici Dramske skupine su nagrađeni za svoj višegodišnji trud jednodnevnim izletom u Osijek koji je dobivenim financijskim sredstvima realiziran.

-Prema ranijem dogovoru, u prijepodnevnim satima obišli smo HNK Osijek – gledalište od partera do loža i galerije, zatim garderobu s bogatim fundusom kostima, obuće i ostalih rekvizita, frizeraj, krojačnicu, vidjeli postavljanje scenografije za predstavu i tako se upoznali s onim zanimanjima bez kojih nijedna kazališna predstava ne bi bila moguća. Kazališna publika gleda predstavu, o njoj stvori svoje mišljenje, nekad bolje, nekad lošije, ali predstava je finalni proizvod velikog broja radnika iz ,,sjene“. Zapravo, nismo ni svjesni koliko je sati i sati vrijednog rada potrebno da bi se postavila jedna kazališna predstava – istakla je pedagoginja Đurđević.

Nakon kazališta učenici su posjetili i osječku konkatedralu Sv. Petra i Pavla te prošetali tada kišnim Osijekom što nije omelo znatiželjne učenike da što bolje upoznaju grad.

-Cjelodnevni izlet ne bi bio potpun i ne bi ispunio svrhu da nismo pogledali kazališnu predstavu. Naš izbor je bila izuzetno snažna i dojmljiva predstava ,,Moć zemlje“ prema djelu književnika Janka Matka. Učenici su bili izuzetno zadovoljni posjetom Osijeku. Neki su zaključili kako bi rado za svoje životno zanimanje odabrali upravo glumu. Onima koji bi htjeli upisati Akademiju dramskih umjetnosti, od srca želimo da im se to i ostvari. Tko zna, možda ćemo jednog dana neke od njih i viđati na kazališnim daskama renomiranih kazališnih kuća. Nije neskromno reći kako su učitelji, učiteljice i pedagoginja koji su godinama vodili izvannastavnu aktivnost Dramsku skupinu imali značajnu ulogu u oblikovanju takvih razmišljanja – dodala je pedagoginja Ljiljana Đurđević naglašavajući kako će Dramska skupina kao završni dio ovog Projekta na priredbi za Dan škole izvesti predstavu, a o kakvoj predstavi je riječ morati ćemo se strpjeti do 8. lipnja.

 /Foto: Lj.Đ./

Više iz kategorije