Čaglinski lovci obnavljali kuću obitelji lovaca u Gunji

lovci duzs.hrČAGLIN / GUNJA – Znajući da obitelj lovaca Zlatka i Marine Jakobović  u Gunji ima velika oštećenja na svojoj kući  i gospodarskim objektima uzrokovana  ovoproljetnim poplavama skupina lovaca LD „Vidra“ iz Čaglina pokraj Požege odlučila im je konkretnim radovima pomoći na obnovi njihovog doma.

-U razgovoru sa čelnicima Lovačkog saveza Vukovarsko-srijemske županije smo dobili informacije o štetama na kući obitelji Jakobović u gunjanskoj ulici A. B. Šimića, pa je nas petnaestak zajedno sa četiri majstora krenulo k njima pomoći. Tijekom cjelodnevnog rada smo im stavili nadbetone u prostorije obiteljske kuće površine oko 70 četvornih metara – kaže Željko Balen, predsjednik „Vidre“. Čaglinski lovci su ponijeli sa sobom meso i druge sastojke, te su kod Jakobovićevih skuhali lovački čobanac.  Tu su zajedno objedovali sa svojim domaćinima, ali i njihovim susjedima koji su pomogli u obavljanju ovih radova, te proveli ugodne trenutke u druženju i razmjeni iskustava u radu.

-Te ljude sam srela tri puta u životu, nismo ih ni pravo upoznali, ugodno u nas iznenadili kada su najavili svoj dolazak pogotovo njihovom najavom da će skuhati čobanac i donijeti piće što znači da mi nismo imali nikakvih troškova – priča nam gospođa Marina Jakobović dodajući da su radove obavili na kolegijalnoj i ljudskoj osnovi  solidarizirajući se sa njihovim nedaćama.

Kroz boravak čaglinskih lovaca u Gunji oni su se međusobno bolje upoznali tako da su najavili daljnju suradnju.

(Foto: Ilustracija, duzs.hr)
0 Comment

Send a Comment