Čaglinski HNS napušta preko 40 članova, koja je budućnost te stranke?

Autor: DK

POŽEGA / ČAGLIN – Na današnjoj konferenciji,  sada već bivši članovi HNS-a i čelnici podružnice za općinu Čaglin, Željko Garc, bivši predsjednik te Snježana Anokić Rogalo i Karmela Niuć Gaćeša, bivše članice predsjedništva obrušili su se na odluku predsjedništva stranke zbog raspuštanja podružnice ali i na bivšeg načelnika općine Čaglin Ivana Đurine optuživši ga za štetu koju je nanio ugledu stranke ali i za mnoge malverzacije.

Podsjetimo, duže vremena se osjećala politička kriza u općini Čaglin ali i u stranci koja je bila nositelj zakonodavne koalicijske HNS-ove vlasti u kojoj je njihov član bio i načelnik općine sve do izglasavanja proračuna za koji mu većina članova u Općinskom vijeću nije dala podršku. Slijedom toga produbila se i politička kriza. Plan većine HNS-ovih članova u ogranku je bio da se iz stranke isključi njihov član i dotadašnji načelnik općine Ivan Đurina što predsjedništvo HNS-a nije prihvatilo već je donijelo suprotnu odluku, raspustilo je tu podružnici i za povjerenika je imenovan baš onaj koji je i bio kamen spoticanja svega onoga koji je doveo općinsku vlast u pitanje.

Željko Garc

-Nakon 15 godina rada i odricanja za HNS prinuđeni smo napustiti ovakvu stranku koju smo stvarali. Stranku napušta oko 40-ak članova podružnice Čaglin, a očekuje se da će ih napustiti još 10. Iz stranke istupa devet članova predsjedništva koji su gotovo i osnivači iz 1990. godine. Predsjedništvo stranke je odlučilo raspustiti podružnicu bez ikakvog razloga i obrazloženja, radi se o podružnici koja kontinuirano ostvaruje rezultate u županiji koja je uvijek išla na svake izbore do sada samostalno. Sukob sa gospodinom Đurinom je esklairao ove jeseni jer je kontinuirano ignorirao HNS i njeno predsjedništvo govoreći da je izbore dobio on a ne HNS, napuštao je sastanke i time digao bjes predsjedništva zbog čega smo ga prijavili Sudu časti u Zagrebu koja je prijava misteriozno nestala o kojoj se nije raspravljalo – rekao nam je Željko Garc, bivši predsjednik HNS-ove podružnice te nastavio kako mu je glavni tajnik stranke rekao da je bitno sačuvati ljude i članstvo u stranci a onda smo dobili nož u leđa raspuštanjem stranke.

Đurinu optužuju i da je u Zagrebu oblatio sve članove samo da bi sačuvao sebi fotelju i određenu sigurnost u stranci jer mu je vlast jedino bitna a oni su se svi nje odrekli. Zbog sve te situacije kao jednog od najvećih krivaca prozivaju Ivicu Mandića, predsjednika Regionalnog saveza HNS-a koji je telefonski izdavao neprihvatljive naredbe.

Snježana Anokić Rogalo

Velika se problematika javlja i sa radom općinske tvrtke Komunalac u kojoj ima mnogo toga nezakonitog o kojem je govorila Snježana Anokić Rogalo. Radi se o načinu imenovanja Tihomira Briša na to mjesto i vršenju dužnosti direktora tvrtke iako je za to imenovanje bilo zakonskih prepreka na što se oglušio tadašnji načelnik Ivan Đurina i nije reagirao punih pet godina, nešto je pokušao ispraviti i ponovno donio odluku bez odluke i suglasnosti Skupštine Komunalca.

Karmela Nuić Gaćeša

-U zadnjih nekoliko godina Ivan Đurina nije radio na dobrobit općine pa se iz tog razloga i ne vide nikakvi pomaci. Našla se šačica ljudi koja je rekla stop bezvlašću i od toga nismo odustajali jer nismo htjeli sudjelovati u nezakonitim radnjama s čime smo upozoravali i Zagreb i samo Đurinu. Ne može na račun poreznih obveznika i općine živjeti samo četiri obitelji a da sve to ostali stanovnici samo gledaju i šute. Vrtić, rasvjeta, KUD Čaglin, energetska učinkovitost, sve je to ostvareno zagvaljujući Željku Garcu koji je za to lobirao i o svom trošku za te projekte išao u Zagreb – rekla je Karmela Nuić Gaćeša dugogodišnja vijećnica u Općinskom vijeću koja Đurinu optužuje da je dok je na lasi zaposlio svoju kćer i zeta i da su to jedine osobe koje je on zaposlio, a ostaje i nepoznanice zašto je izdvojeno duplo više sredstava za sportsku dvoranu od planiranog.

Na konferenciji je postavljeno i pitanje otvaranja teretane u toj dvorani za koju su kupljene sprave a korištenje se naplaćuje 100 kuna ali je nepoznanica kome idu ti novci i za čega u kojoj radi sin od Đurine. Nitko ne zna zašto baš njegov sin radi tamo i da li je zaposlen. Sve je to nepoznato prema riječima Karmele Nuić Gaćeše koja se pita i za što se koristi 40 stolova od masivnog drveta i gdje se ti stolovi nalaze i u koju će svrhu ti stolovi služiti.

Optužbe su išle i na račun bivšeg načelnika da i dalje koristi službeno vozilo općine iako na to više nema pravo za što ćemo zatražiti odgovor od povjerenice i tamošnjih službenika.

Kakav će na kraju biti ishod svim navedenim optužbama ostaje nam za vidjeti kao i to kako će se razvijati politička situacija do prijevremenih lokalnih izbora.

Članske iskaznice članova koji su istupili iz stranke

Istupnice iz HNS-a 40-ak članova

 

 

 

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: