Bzenica dobiva strelište za gađanje meta srnjaka i divlje svinje

Autor: Jelenko Topić

DSC_1369BZENICA/PLETERNICA – Lovački savez Požeško-slavonske županije dugi niz godina ulaže i proširuje svoju streljanu u Bzenici nedaleko Pleternice, koja je u našoj zemlji, a i van njenih granica poznata  kao strelište po olimpijskim pravilima tako da na njoj mogu obavljati pripreme i strijelci za najveća svjetska natjecanja.

Streljana je ranije izgrađena i opremljena za natjecanje strijelaca u lovačkom trapu, a protekle godine je nabavljena oprema za izbacivanje letećih meta i sustav za praćenje  natjecanja potrebna u disciplini lovački parkur i skeet.

DSC_1373-Ove godine nastavljeni su radovi na proširenju uz daljnja ulaganja pa ćemo dobiti streljanu za nepokretne mete  tj. omogućit će se gađanje mete srnjaka i divlje svinje i to lovačkim oružjem s užljebljenim cijevima – kaže Zdravko Vujnović, predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije. To područje površine tri hektara ranije je u potpunosti ograđeno sa gotovo tisuću metara plastificiranog pletiva, pa je odvojeno od okolnih šumskih i poljoprivrednih površina čime je poboljšana sigurnost na strelištu, gdje se svake godine održavaju brojna natjecanja i pripreme strijelaca.

Ovim ulaganjima streljana u Bzenici, uz koju je i lovačka kuća pleterničkog LD „Šljuka“, zaokružena je cjelina, te su na njoj moguća održavanja  natjecanja u svim disciplinama lovačkog streljaštva predviđena zakonskim propisima. Upravo po tomu jedinstvena je u našoj zemlji, te na širim prostorima.

Ovog vikenda tu će se ponovo održati Državno prvenstvo Hrvatskog lovačkog saveza  u sklopu kojega će se biti više revijalnih natjecanja, te međunarodni susret strijelaca lovačkih saveza Hrvatske i Slovenije.  Požežani su se u više navrata iskazali kao izvrsni domaćini ovakvih prvenstava zbog čega su dva puta proglašeni najboljim organizatorima, te su dobili priznanje Hrvatskog lovačkog saveza.

DSC_1366 DSC_1374

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: