Bzenica čeka strijelce sredinom rujna, a prvi puta u tri discipline

Autor: Jelenko Topić

PLETERNICA – Lovačko strelište u Bzenici pokraj Pleternice, kojemu je vlasnik Lovački savez Požeško-slavonske županije, bit će i ove godine sredinom rujna, točnije od 9. do 11., poprište državnog natjecanja lovaca u streljaštvu. Tako se nastavlja tradicija jer je na tom strelištu u zadnjih desetak godina održano najviše državnih natjecanja, a Požežani su zbog dobre organizacije u nekoliko navrata ponijeli titulu najboljih organizatora natjecanja u lovnom streljaštvu na razini Hrvatskog lovačkog saveza.

Kako je poznato strelište u Bzenici najsuvremenije je u našoj zemlji, a na njemu se dugi niz godina mnogo ulaže u opremu i proširenje tako da je lanjske godine pušteno u rad strelište za puške sa užljebljenim cijevima.

Ove godine po prvi puta, kako je ranije najavljeno, državno prvenstvo bit će u tri discipline, a ekipni i pojedinačni državni prvaci RH bit će oni koji budu imali najbolje rezultate ostvarene zbrajanjem osvojenih pogodaka u lovačkom parkuru, zatim lovačkom trapu, te u gađanju iz pušaka sa užljebljenim cijevima.

-Prije državnog natjecanja imat ćemo natjecanje lovaca Požeško-slavonske županije koje je izborno za odabir članova naše ekipe, a organizirat ćemo po drugi puta i Kup Slavonije i Baranje u lovnom streljaštvu na kojemu će nastupiti momčadi svih pet županije istočne Hrvatske – kaže Zdravko Vujnović, predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije.

Kako smo saznali ovih ljetnih mjeseci u svim našim županijama organiziraju se natjecanja kako bi se odabrali najbolji strijelci koji će pohoditi Bzenicu sredinom rujna.

/Foto: Ilustracija, pozega.eu/

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: